SIPEX Company, societate ale cărei acțiuni intră în structura indicelui Bet AeRO, acordă un dividend cu randament de 4%

SIPEX Company, societate ale cărei acțiuni intră în structura indicelui Bet AeRO, acordă un dividend cu randament de 4%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2023

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex alocă pentru distribuția de dividende 30% din profitul net al anului-record 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al SIPEX Company a convocat pentru data de 24 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând distribuirea unor dividende în sumă de 6,00 milioane lei. Conducerea a caracterizat anul trecut cel mai bun din istoria companiei, cu o cifră de afaceri netă de 291,72 milioane lei, un câștig pretaxare EBITDA de 26,69 milioane lei și un profit net de 20,13 milioane lei.

Rata de distribuție este de 29,82%. 5,51 milioane lei ar urma să meargă către CEO-ul Irinel Gheorghe, care controlează 91,92% din acțiuni.

Fondul deschis de tip ETF axat pe investițiile de energie de la BVB și-a triplat dimensiunea la mai puțin de o lună de la listare și a depășit reperul unei valori de 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Fondul deschis de tip ETF axat pe investițiile de energie de la BVB și-a triplat dimensiunea la mai puțin de o lună de la listare și a depășit reperul unei valori de 1 milion de euro

Dividendul brut cu dată a plății 26 mai este de 0,01502219078 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de pe piața AeRO de la BVB, de 0,3620 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament de 3,82%.

Compania comercializează o gamă largă de produse, atât mărci internaționale, cât și mărci proprii sub brandul „Meșterică” și „Profit” din 2013. Printre brandurile distribuite de SIPEX se numără: Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm, Tondach, Brikston, Ytong, Leier, Structo, Tenco, Sapabet, Aco, Holver, Kronospan, Romstal. Principalele categorii de produse comercializate sunt adezivi și mortare, hidro și termoizolații, metale, materiale grele, plăci gips carton.

Emitentul a notificat piața că acțiunile sale vor intra în structura indicelui pieței AeRO a Bursei de Valori București, unde SIPEX este un emitent cu continuitate din vechea piață Rasdaq, desființată în anul 2015 și devenită sistem multilateral de tranzacționare nereglementat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sipex company
bvb
bursa
aero
ceresit
dividende