Subscrierile la IPO-ul ABN Systems, aproape duble față de noul nivel minim cu o zi înainte de termen

Subscrierile la IPO-ul ABN Systems, aproape duble față de noul nivel minim cu o zi înainte de termen

Sursa foto: Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com

scris 4 ian 2022

Nivelul plasamentelor a ajuns la 5,71 milioane lei în operațiunea derulată de ABN Systems International. Compania a prelungit cu o săptămână perioada de subscriere la finalul anului trecut și a redus de la 30 milioane lei la numai 3 milioane lei nivelul minim al subscrierilor pentru finalizarea cu succes a ofertei.

Cu o zi înainte de încheierea programului de subscriere, în sistemul operatorului de piață BVB se cumulaseră plasamente pentru cumpărarea a 1,04 milioane acțiuni ale societății care deține brandul Tellur, sumă totală a acestora fiind de 5,71 milioane lei (1,15 milioane euro).

GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan CITEȘTE ȘI GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan

Ordinele sunt aglomerate pe minimul și maximul care determină coridorul de preț al ofertei. Astfel, aproape 410.000 de acțiuni sunt subscrise la prețul minim de 5,18 lei/acțiune, iar aproximativ 512.000 de titluri sunt subscrise la prețul maxim de 5,69 lei/acțiune.

ABN Systems International – firmă care comercializează accesorii IT&C sub brandul Tellur – a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 93,58 milioane lei și un rezultat net de 5,71 milioane lei. La S1 2021, profitul net era de 2,45 milioane lei.

ABN Systems este prezentă în peste 25 țări, atât prin rețele de distribuitori, cât și prin intermediul platformelor de retail online. Principalele piețe externe sunt situate în Europa, America, Africa și Orientul Mijlociu, în țări precum Africa de Sud, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA. Planurile de expansiune externă, care vor fi susținute prin atragerea de finanțare de pe piața de capital, au în vedere atât creșterea pe piețele unde ABN Systems este prezentă acum, cât și accesarea de noi piețe în state din Europa de Vest, țările din fosta URSS, Orientul Apropiat și chiar America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
bursa
tellur
bvb