Tănase (BVB): Este prima dată când avem șanse să fim promovați la statutul de Piață Emergentă. Anunțul - pe 26 septembrie

Tănase (BVB): Este prima dată când avem șanse să fim promovați la statutul de Piață Emergentă. Anunțul - pe 26 septembrie
scris 13 sep 2019

FTSE Russell va prezenta anunțul de promovare sau nepromovare a Bursei de Valori București la statutul de Piață Emergentă pe 26 septembrie, iar în acest moment e prima oară când BVB are șanse să fie promovată, a afirmat, vineri, Adrian Tănase, director general al BVB.

"În 26 septembrie, FTSE va face anunțul de promovare sau nepromovare a Bursei de Valori București. Tot ce vă pot spune este că e prima oară când avem șanse să fim promovați. Îndeplinim toate condițiile impuse de dânșii, condițiile cantitative și condițiile calitative. Acesta nu înseamnă că automat vom fi promovați. Înseamnă că vom fi considerați de către comitetul de indici din cadrul FTSE pentru o promovare. Pentru dânșii contează foarte mult și feedback-ul pe care îl au de la clienții lor, de la fondurile de investiții care urmăresc indicii FTSE, feedback-ul de la acești investitori legat de piața din România", a spus Adrian Tănase la Forumul Pieței de Capital organizat de Financial Intelligence.

În toamnă a fost decis că Polonia nu mai este considerată Piață Emergentă, dobândind atunci statutul de Piață Dezvoltată din partea FTSE Russell, și devenind prima țară din Europa Centrală și de Est inclusă în grupul statelor dezvoltate și prima din lume care obține o astfel de promovare în aproape un deceniu.

 

Agrokor vrea să se listeze la bursă. Cel mai mare retailer din Balcani, cu datorii egale cu 16% din PIB-ul Croației, s-a înțeles cu creditorii în privința reorganizării CITEȘTE ȘI Agrokor vrea să se listeze la bursă. Cel mai mare retailer din Balcani, cu datorii egale cu 16% din PIB-ul Croației, s-a înțeles cu creditorii în privința reorganizării

Promovarea Poloniei la statutul de Piață Dezvoltată a fost decisă de reglementările și normele din sectorul afacerilor, de infrastructura sa și de calitatea pieței de capital.

Bursa de Valori București (BVB) încă aspiră să fie promovată la statutul de Piață Emergentă, de la cel de Piață de Frontieră, pe care îl are în prezent.

Johan Meyer, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea, afirma anul trecut că perspectivele de ridicare a bursei românești la statutul de piață emergentă depind de o îmbunătățire a lichidității, care nu se poate ameliora decât prin listarea unor noi companii de dimensiuni mari. „IPO-urile unor companii mari de stat i-ar putea crește șansele de a fi reclasificată”, spunea Meyer.

De asemenea, Profit.ro prezenta declarații care indicau că criteriile Morgan Stalney pentru acordarea statutului de piață emergentă s-au înăsprit, iar pentru Bursa de Valori București este încă și mai greu să obțină promovarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
ftse russell