TeraPlast împarte dividende de 10 milioane lei și majorează capitalul cu distribuirea unei acțiuni gratuite la fiecare 4 titluri deținute

TeraPlast împarte dividende de 10 milioane lei și majorează capitalul cu distribuirea unei acțiuni gratuite la fiecare 4 titluri deținute
scris 26 mar 2018

Compania TeraPlast va acorda un dividend brut de 0,0118 lei/acțiune, cu randament de 2,50% și va realiza o majorare de capital în valoare de 21,45 milioane lei prin distribuirea de acțiuni gratuite.

Conducerea administrativă a TeraPlast (TRP) propune pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 27 aprilie ca 71,36% din profitul net de 14,11 milioane lei obținut în anul 2017, respectiv suma de 10,07 milioane lei, să fie distribuită sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut este de 0,0118 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 0,4240 lei/acțiune conferă un randament de 2,50%.

De asemenea, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor figurează propunerea privind o majorare de capital de maximum 21,45 milioane lei, din rezervele constituite în anii anteriori, până la maximum 107,14 milioane lei. Operațiunea de piață se va realiza prin distribuirea de acțiuni gratuite într-un raport de 1 titlu nou pentru fiecare 4 acțiuni deținute.

Bani de la KFC. Sphera Franchise Group vrea să scadă capitalul și returnează cash către acționari CITEȘTE ȘI Bani de la KFC. Sphera Franchise Group vrea să scadă capitalul și returnează cash către acționari

TeraPlast este într-un proces de expansiune, anul trecut compania realizând mai multe achiziții. Astfel, societatea s-a extins pe piața din Serbia unde a achiziționat în iunie o fabrică de panouri sandwich care va dubla capacitatea de producție a grupului pe acest segment. În august, TeraPlast a devenit acționar unic la producătorul de țevi Politub, unde avea o deținere de 50%, cumpărând cealaltă jumătate din companie de la partenerul francez Socotub. De asemenea, în mai multe faze, Teraplast a ajuns să controleze, printr-o participație de 67% din titluri, producătorul de țiglă metalică Depaco, ce vinde cu marca Wetterbest.

TeraPlast Bistrița este listată la cota Bursei de Valori București din 2008, iar la prețul de închidere al ședinței de tranzacționare de vineri de 0,4240 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 363,33 milioane lei (77,88 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
depaco
politub
dividende
bvb
bursa