Transelectrica își majorează de 5 ori profitul net la 9 luni. Acțiunile sar la bursă

Transelectrica își majorează de 5 ori profitul net la 9 luni. Acțiunile sar la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 nov 2022

În contextul unor tarife mai mari, deși cantitatea de energie transportată a scăzut, operatorul național Transelectrica afișează o creștere explozivă a veniturilor și a profitului. Câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat de 2,5 ori, la 659 milioane lei, de la 264 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Transelectrica (TEL) a realizat în primele 3 trimestre venituri totale din activitățile cu profit permis de 1,74 miliarde lei, cu 82,8% mai mari decât cele de 952 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este un rezultat obținut în pofida faptului că, în ansamblu, cantitatea de energie tarifată a coborât cu 5,8%, la 39,5 TWh, față de volumul tarifat de 41,9 TWh.

Tariful mediu perceput a crescut cu 29,4%, la 26,46 lei/MWh, de la 20,45 lei/MWh. Acesta este contextul în care profitul net s-a mărit de peste 5 ori, la 481 milioane lei, de 81 milioane lei în primele 9 luni ale anului trecut.

Turbomecanica – afaceri în creștere, profitabilitate în scădere CITEȘTE ȘI Turbomecanica – afaceri în creștere, profitabilitate în scădere

Este vestea primită bine de investitori. Acțiunile sar la bursă cu peste 5%, atingând niveluri în zona de 19,50 lei/acțiune pentru prima dată în ultimele 6 luni.

Activele totale ale companiei erau la data de 30 septembrie de 8,3 miliarde lei, cu 15,4% mai mari decât cele de 7,2 miliarde lei de la finalul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 17,8%, la 4,6 miliarde lei, de la 3,9 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa