Transilvania Construcții se retrage de la tranzacționarea pe bursă

Transilvania Construcții se retrage de la tranzacționarea pe bursă

Transilvania Construcții se teme de căderea unor piese de domino în economia națională.

scris 14 iul 2020

Transilvania Construcții, care operează spații logistice în principal în zona Ardealului, se retrage de la tranzacționarea pe bursă, demersul, inițiat și revocat la finele lunii februarie, după obiecții ale Autorității de Supraveghere Financiară, fiind avizat acum de către acționari.

Acționarii majoritari sunt Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu).

Transilvania a mai inițiat un demers în acest sens la cumpăna dintre ani, însă acesta a fost abandonat după notificării ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) care au determinat în februarie o revenire a boardului asupra decizei de convocare a AGA.

Trepidațiile bursiere aduse de noul coronavirus majorează cu 55% profitul net trimestrial al Bursei CITEȘTE ȘI Trepidațiile bursiere aduse de noul coronavirus majorează cu 55% profitul net trimestrial al Bursei

În raportarea trimestrială, Transilvania Construcții menționează limitarea drastică a circulației persoanelor și închiderea unor activități economice, în special în industria hotelurilor și restaurantelor sau a activităților sportive. „Aceste măsuri au creat efecte negative în lanț în ceea ce privește majoritatea activităților economice”, mai spune documentul citat.

AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 31 martie, de 258,42 milioane lei, cu 3,38% mai mari decât cele de 249,96 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 4,07%, la 155,59 milioane lei, de la 149,50 milioane lei. Compania menționa la raportarea semestrială  de anul trecut utilizarea creditului pentru dezvoltarea depozitului 39, cu suprafață de 14.000 metri pătrați, din Parcul Logistic Transilvania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa