Tranzacție: Primăria București cumpără 70 de apartamente în complexul Greenfield din Băneasa

Tranzacție: Primăria București cumpără 70 de apartamente în complexul Greenfield din Băneasa
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 feb 2019

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a vândut Primăriei Capitalei 70 de apartamente în complexul Greenfield din Băneasa, o tranzacție de peste 37 milioane lei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Apartamentele vor fi puse la dispoziția medicilor.

În decembrie, Profit.ro a anunțat că Primăria Capitalei va cumpăra de la patru dezvoltatori imobiliari 177 de apartamente, cu aproape 20 de milioane de euro, pentru a le oferi gratuit medicilor, operațiunea fiind avizată de Consiliul General al Municipiului București.

Apartamentele reprezintă un prim pachet din cele 600 de unități în cazul cărora primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi cumpărate pentru personalul medical din București. Locuințele vor fi cumpărate de la Cubic Residence SRL (37 de apartamente cu două camere și zece cu trei camere), de la Iridex Group Import Export (cinci garsoniere, 18 apartamente cu două camere și 20 de apartamente cu trei camere), de la Impact Developer & Contractor (70 de apartamente cu trei camere) și de la Ipsilanti Invest (o garsonieră și 16 apartamente cu trei camere).

Tranzacție așteptată pe piața hotelieră: Lido vinde a 6-a parte din deținerea de la hotelul Intercontinental, emblemă a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Tranzacție așteptată pe piața hotelieră: Lido vinde a 6-a parte din deținerea de la hotelul Intercontinental, emblemă a Bucureștiului

Profit.ro a relatat anterior că aproximativ 4.000 de locuitori ai dezvoltării imobiliare Greenfield petrec ore întregi în trafic în drumul lor la serviciu și înapoi, în urma închiderii Șoselei Vadul Moldovei – funcțională între anii 1979 și 2017 – singura cale acces către cartierul rezidențial este Aleea Teișani. Traficul îngreunat a ajuns “de poveste” și de aceea potențialii clienți își amână achizițiile în cartier, până la rezolvarea problemei. Fluxul masiv de mașini a determinat și autoritățile să reamenajeze și sensul giratoriu de la subtraversarea Șoselei de Centură față de Șoseaua București – Ploiești.

Tranzacție: Primăria București cumpără 70 de apartamente în complexul Greenfield din Băneasa

Impact Developer & Contractor a anunțat în vară începerea lucrărilor la un alt proiect al său, Luxuria Domenii Residence, amplasat în apropiere de Romexpo și care ar urma să includă 630 de apartamente de lux, în 9 blocuri de câte 12 etaje. Prima fază a proiectului vizează 3 blocuri, cu 232 de apartamente, cu termen de execuție până în anul 2020.

Tranzacție: FOTO Producătorul de tehnică militară Pro Optica, anterior controlat de actorul Florin Călinescu, cu afaceri astăzi supervizate de generalul Decebal Ilina, își vinde sediul unei universități. Afacere de peste 6 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: FOTO Producătorul de tehnică militară Pro Optica, anterior controlat de actorul Florin Călinescu, cu afaceri astăzi supervizate de generalul Decebal Ilina, își vinde sediul unei universități. Afacere de peste 6 milioane euro

Complexul rezidențial, a cărui valoare de investiție era estimată de developer în luna noiembrie 2017 la 68 milioane euro, este amplasat pe un teren de 22.500 metri pătrați situat între bulevardele Kiseleff și Ion Mihalache, așa cum se vede pe harta atașată.

Tranzacție: Primăria București cumpără 70 de apartamente în complexul Greenfield din Băneasa

Pentru extindere, Impact a plasat instrumente obligatare denominate în moneda unică europeană în valoare de 24,52 milioane euro, listate la BVB, accesând și un credit de 32,73 milioane lei de la Piraeus Bank. 

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 56%, este listată la cota Bursei de Valori București, cu o capitalizare de 266,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria
piraues bank