Tranzacție specială la Altur. Adrian Andrici, acționar la Universitatea Craiova și finanțator la revista Kamikaze, ajunge să dețină 12% din producătorul de componente auto

Tranzacție specială la Altur. Adrian Andrici, acționar la Universitatea Craiova și finanțator la revista Kamikaze, ajunge să dețină 12% din producătorul de componente auto

Sursa foto: Luis Louro / dreamstime.com

scris 27 iun 2018

Acționar semnificativ și la Impact Developer & Contractor, omul de afaceri Adrian Andrici a depășit pargul de deținere de 10% la Altur Slatina după o achiziție recentă.

Transfer de pachete de acțiuni la o companie de industria componentelor auto listată la bursă. Omul de afaceri Adrian Andrici, unul dintre acționarii de la clubul de fotbal Universitatea Craiova și finanțaror al revistei Kamikaze, a achiziționat 98,74 milioane acțiuni Altur Slatina (ALT), echivalentul a 11,98% din capitalul social.

Transferul a fost efectuat în piața de operațiuni speciale POFSV la prețul de 0,0235 lei/acțiune, cu 18,97% sub referința de pe segmentul regular, ceea ce plasează valoarea schimbului la 2,32 milioane lei (aproape 500.000 de euro).

Vânzătorul este compania Celule Electrice Băilești (CLEL), aflată în procedură de faliment, societate controlată în trecut de omul de afaceri Cătălin Chelu, între timp decedat. În urma tranzacției, societatea a ieșit din acționariatul Altur.

Andrici mai este acționar semnificativ și la compania Impact Developer & Contractor (IMP), cu o participație de 15,31% din titluri. El a apărut, totodată, drept unul dintre beneficiarii retrocedărilor operate prin Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

La începutul acestui an, cum a anunțat atunci Profit.ro, și-a vândut o firmă cu active imobiliare unei companii în care au intrat frații Pavăl de la Dedeman.

Rușii de la Alro Slatina își confirmă intenția de a reduce participația la companie. Vor lansa o ofertă publică pentru investitori din România și străinătate CITEȘTE ȘI Rușii de la Alro Slatina își confirmă intenția de a reduce participația la companie. Vor lansa o ofertă publică pentru investitori din România și străinătate

Altur a realizat anul trecut venituri totale din exploatare de 105,82 milioane lei, cu 13,60% mai mare decât cea de 93,15 milioane lei din 2016, și a reușit să iasă de pe pierdere, raportând un câștig net de aproape 242.000 de lei. La T1 2018, compania avea din nou un rezultat negativ al exercițiului, de 113.000 de lei.

La prețul tranzacției prin care Andrici a intrat în posesia pachetului de aproape 12% din titluri, capitalizarea de piață a Altur se situează la 19,37 milioane lei (4,15 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
altur
adrian andrici
impact
bvb
bursa
anrp