Tranzacții majore pe acțiunile producătorilor de gaze naturale

Tranzacții majore pe acțiunile producătorilor de gaze naturale
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 iun 2023

Titlurile OMV Petrom și Romgaz au depășit fiecare un nivel al rulajelor de 20 milioane lei, pe fondul unei tendințe de ușoară corecție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursele dezvoltate au fost dominate de un elan pronunțat la cumpărare în ultima sesiune a săptămânii, în care am consemnat aprecieri de peste 1% pentru indicii principali de New York, Paris și Frankfurt. La BVB, însă, după 3 ședințe pozitive consecutive cu amplitudine destul de mare, a survenit o ușoară corecție.

Tonul a fost dat de acțiunile producătorilor de gaze naturale. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 1,38%, până la prețul de 0,5000 lei/acțiune, pe transferuri de 25,39 milioane lei, și titlurile Romgaz (SNG) au coborât cu 1,23%, până la prețul de 44,25 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 21,13 milioane lei. Cele 2 simboluri au întrunit nu mai puțin de 70,79% din activitatea de tranzacționare de pe piața de acțiuni.

UPDATE Schimbare de strategie - Digi renunță la cartele preplătite. Răspuns companie CITEȘTE ȘI UPDATE Schimbare de strategie - Digi renunță la cartele preplătite. Răspuns companie

Tot la capitolul producătorilor de energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au suferit un recul de 2,30%, până la prețul de 44,60 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,55 milioane lei. Sunt mișcările care au tras în jos indicii: -0,63% pentru indicele compozit BET-XT, -0,31% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 48.913,05 de puncte, -1,34% pentru indicele energetic BET-NG și -0,68% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.483,34 de puncte a trecut, din nou, peste mediile mobile relevante din punct de vedere tehnic, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacții majore pe acțiunile producătorilor de gaze naturale

Tendințe ceva mai atenuate față de media pieței am consemnat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au pierdut 0,29%, până la prețul de 20,74 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,56 milioane lei, și pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au depreciat cu 0,51%, până la prețul de 1,9460 lei/acțiune, pe un rulaj de 4,63 milioane lei. Pe contrasens față de restul pieței, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 0,76%, până la prețul de 13,22 lei/acțiune, pe transferuri de 1,11 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica