Tranzacțiile cu acțiuni Banca Transilvania, două treimi din rulajul de la BVB

Tranzacțiile cu acțiuni Banca Transilvania, două treimi din rulajul de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 mai 2016

Schimburi pe piața deal de 22,80 milioane lei și transferuri de 8,74 milioane lei în piața reglementată cu acțiuni ale Băncii Transilvania au reprezentat 68,56% din activitatea de tranzacționare pe piața de acțiuni de la Bursa de Valori București de astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși principalii indici europeni au avut astăzi o evoluție neconcludentă, nereușind să păstreze tendința de apreciere din prima parte a orarului de tranzacționare, la Bursa de Valori București închiderea a fost pozitivă, cu indicele BET situat la finalul ședinței în apropierea maximului zilei la 6.474,34 puncte, în urcare cu 0,71% față de sesiunea precedentă. Indicele BET Plus care include în componența sa mai mulți emitenți a avut un avans ceva mai atenuat, de 0,62%.

Cel mai tranzacționat titlu, cel al Băncii Transilvania (TLV), a avut o evoluție în nota pieței, cu o apreciere de 1,12%, până la prețul de 2,72 lei/acțiune. Este barometrul ședinței de astăzi, în condițiile în care acest emitent a acaparat 68,56% din rulajul de 46,00 milioane lei (10,9 milioane euro) al pieței de acțiuni prin transferurile de 8,74 milioane lei de pe segmentul regular și prin tranzacțiile speciale de 22,80 milioane lei din piața deal.

Câți investitori sunt la BVB CITEȘTE ȘI Câți investitori sunt la BVB

Pe locul 2 în topul tranzacțiilor s-au situat titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au urcat cu 1,30%, până la prețul de 23,45 lei/acțiune, în confirmarea mișcării de revenire începută ieri. Acțiunea a atins intraday și un maxim de 23,85 lei/acțiune, cu doar 3 pași de cotare sub reperul de 24,00 lei/acțiune la care s-a realizat la jumătatea lunii trecute oferta de vânzare accelerată a Fondului Proprietatea (FP) pentru un număr de 22,54 milioane de acțiuni ale producătorului de gaze naturale, reprezentând 5,85% din capitalul social al companiei.

Indicele energetic s-a apreciat cu 0,53%. Din componența sa, titlurile Transgaz (TGN) au coborât cu 0,74%, până la prețul de 269,00 lei/acțiune pe volume echivalente cu 2,81 milioane lei, iar cele ale Electrica (EL) au avansat cu 0,16%, până la prețul de 12,24 lei/acțiune pe ransferuri de 1,69 milioane lei. Pe piața deal, Nuclearelectrica (SNN) a fost protagonista unui schimb cu 450.000 de titluri la prețul de 4,87 lei/acțiune, egal cu referința de marți, ceea ce a ridicat valoarea acestei tranzacții speciale la 2,19 milioane lei.

Statul riscă să înjumătățească profitul Conpet pe 2016 prin majorarea capitalului companiei CITEȘTE ȘI Statul riscă să înjumătățească profitul Conpet pe 2016 prin majorarea capitalului companiei

Pe un rulaj peste media acestui emitent, depășind cu puțin peste 540.000 de lei, titlurile Conpet Ploiești (COTE) au coborât până la un minim al acestei jumătăți de an de 68,60 lei/acțiune. De la anunțul de majorare a capitalului social de la jumătatea lunii trecute, cotția s-a prăbușit cu 20%. Este o reacție a pieței la faptul că investitorii de portofoliu vor trebui să aducă împreună 38 milioane lei doar pentru a-și conserva participația în condițiile în care statul va face majorare de capital cu aport în natură prin trecerea în proprietate a terenurilor societății. Cum acționarii trebuie să cumpere la valoarea nominală de 3,3 lei/acțiune câte o acțiune nouă la fiecare 3,22 titluri deținute, mulți au preferat să vândă.

Indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,22% pentru o închidere la nivelul de 26.157,54 puncte, în condițiile în care cei mai lichizi emitenți din componența sa, SIF Transilvania (SIF3) și Fondul Proprietatea (FP), au consemnat deprecieri.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
romgaz
bursa
bvb
electrica
transgaz
conpet
nuclearelectrica