ULTIMA ORĂ OMV Petrom a dezvăluit valoarea dividendelor speciale de anul acesta

ULTIMA ORĂ OMV Petrom a dezvăluit valoarea dividendelor speciale de anul acesta
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iul 2023

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, controlat de grupul austriac omonim și la care statul român deține peste 20% din acțiuni, a dezvăluit valoarea dividendelor speciale pe care le propune spre distribuire acționarilor anul acesta, intenția fiind făcută publică încă din februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Având în vedere situația financiară solidă a companiei în ceea ce privește poziția netă de numerar, precum și estimările privind profitabilitatea, Directoratul propune distribuirea unui dividend special în valoare brută de 0,0450 lei pe acțiune, adică 2,804 miliarde lei în total. Acesta ar fi cel de al doilea dividend special pe care OMV Petrom l-ar distribui″, a transmis compania.

VIDEO Niger – Lovitură de stat anunțată în direct la televiziunea națională. Soldații au dizolvat Constituția și au închis granițele țării. Președintele, ales democratic în 2021, a fost reținut CITEȘTE ȘI VIDEO Niger – Lovitură de stat anunțată în direct la televiziunea națională. Soldații au dizolvat Constituția și au închis granițele țării. Președintele, ales democratic în 2021, a fost reținut

Potrivit anunțului OMV Petrom, propunerea de dividend special va conduce la un dividend total pe acțiune distribuit anul acesta de 0,0825 lei, incluzând dividendul de bază în valoare de 0,0375/acțiune aprobat în AGA pe 26 aprilie, ceea ce duce la un randament total al dividendului de 19,6%, raportat la prețul de închidere al acțiunii OMV Petrom din 30 decembrie 2022, de 0,42 lei/titlu.

Valoarea dividendelor de bază, plătite deja de companie luna trecută, s-a ridicat la 2,33 miliarde lei, ceea ce ridică totalul dividendelor distribuite în 2023 la peste 5,1 miliarde lei.

Scandal bancar în Marea Britanie: Un CEO și-a dat demisia, iar BBC i-a cerut scuze lui Nigel Farage, un aliat al lui Donald Trump CITEȘTE ȘI Scandal bancar în Marea Britanie: Un CEO și-a dat demisia, iar BBC i-a cerut scuze lui Nigel Farage, un aliat al lui Donald Trump

Anul trecut, OMV Petrom a plătit acționarilor dividende totale (de bază și speciale) în cuantum de peste 4,4 miliarde lei, sumă mai mult decât dublă față de cea distribuită în 2021.

Compania își va anunța vineri rezultatele financiare pe primul semestru din 2023. 

OMV Petrom a înregistrat în 2022 un profit record de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori ai mare decât precedentul record, realizat în 2013, de 1,1 miliarde de euro. Comparativ cu profitul net de 2,86 miliarde lei din 2021, cel de anul trecut, de 10,3 miliarde lei, este de 3,6 ori mai ridicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom dividend special
omv petrom dividende
omv petrom profit