Vrancart distribuie 10 milioane de lei sub formă de dividende. Cât ia acționarul majoritar și cât vor încasa fondatorii Dedeman

Vrancart distribuie 10 milioane de lei sub formă de dividende. Cât ia acționarul majoritar și cât vor încasa fondatorii Dedeman

Sursa foto: Merkushev / dreamstime.com

scris 19 mar 2021

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart – companie care va închide întreg cercul reciclării investind 17 milioane euro în 6 noi linii de business ce vor deveni operaționale în următorii 2 ani – distribuie un dividend cu randament de 5%.

Consiliul de Administrație al Vrancart Adjud (VNC) a convocat pentru 27-28 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și o propunere de repartizare a profitului net obținut anul trecut. Astfel, compania va distribui suma de 10,01 milioane lei sub formă de dividende.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Nu mai puțin de 75,06% din acest câștig, respectiv suma de 7,51 milioane lei, ar urma să plece spre acționarul majoritar, SIF Banat Crișana (SIF1). Celălalt acționar important, Pavăl Holding, vehiculul financiar prin care realizează investiții bursiere fondatorii retailerului de construcții Dedeman, frații Dargoș și Adrian Pavăl, ar urma să primească 1,71 milioane lei, în contul participației lor de 17,09% din titluri.

Șantierul Naval Orșova distribuie dividende cu randament de 20% CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova distribuie dividende cu randament de 20%

Societatea propune un dividend brut de 0,0097 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,1880 lei/acțiune a titlurilor companiei, conferă acționarilor un randament net de 4,90%.

La începutul acestui an, compania a demarat un program amplu de investiții care se va ridica la 17 miliane lei, inclusiv prin accesarea unui ajutor de stat de 8,3 milioane lei, și astfel va închide întreg cercul reciclării. Directorul general Ionel Ciucioi a explicat în detali într-un interviu pentru Profit.ro detalii despre cele noi 6 linii de business ale Vrancart Recycling, companie deținută în integralitate de Vrancart, firma listată la BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
bvb
bursa
sif banat crisana
paval holding
dedeman