Wall Street a închis în creștere puternică, chiar dacă prețurile petrolului au atins niveluri record

Wall Street a închis în creștere puternică, chiar dacă prețurile petrolului au atins niveluri record
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2022

Acțiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de miercuri în creștere puternică, în ciuda creșterii continue a prețurilor petrolului, pe fondul intensificării conflictului dintre Rusia și Ucraina, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones Industrial Average a crescut cu aproape 2%. S&P 500 cu 2,1%, în timp ce Nasdaq Composite a avansat cu 1,9%, scrie News.ro.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Câștigurile au inversat efectiv pierderile din sesiunea de marți. A fost creștere largă, cu aproape toate cele 30 de acțiuni membre ale indicelui Dow în creștere.

Acțiunile Caterpillar au crescut cu peste 5%, în timp ce titlurile Intel au urcat cu 4,4%, iar Goldman Sachs cu 2,8%.

”Cred că există o oarecare ușurare că datele economice din SUA continuă să rămână solide. ... Este un conflict între incertitudinile continue, dar fundamentele interne sunt solide,” a spus Angelo Kourkafas, strateg de investiții la Edward Jones.

”Cu piața în scădere cu aproximativ 10%, aproximativ, pe teritoriul de corecție, și evaluările s-au normalizat, există un anumit sprijin. Dar situația rămâne foarte fluidă, ceea ce înseamnă că va continua probabil să fluctueze înainte și înapoi”, a adăugat Kourkafas.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Fluctuațiile au venit pe măsură ce prețurile petrolului au crescut, bazându-se pe o mișcare masivă din sesiunea anterioară.

Contractele futures pentru West Texas Intermediate s-au tranzacționat până la 112,51 dolari pe baril miercuri dimineață, înainte de a reduce câștigurile la aproximativ 111 dolari pe baril.

Acțiunile Chevron au crescut cu peste 3%.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

În Europa, indicele paneuropean a urcat cu 0,9%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,7%, CAC 40 al Bursei din Paris cu 1,6%, uar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursă