Wall Street închide în scădere, în contextul vizitei lui Pelosi în Taiwan

Wall Street închide în scădere, în contextul vizitei lui Pelosi în Taiwan
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 aug 2022

Acțiunile americane s-au depreciat pentru a doua zi consecutivă marți, după o sesiune volatilă, dominată de un sentiment de precauție în contextul tensiunilor dintre China și SUA generate de prima vizită a unui politician american de rang înalt în Taiwan din ultimii 25 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a aterizat marți în Taiwan, în pofida opoziției Chinei, care consideră insula ca fiind teritoriul său.

Autoritățile chineze au condamnat vizita și au anunțat teste de rachete începând de marți seară. Beijingul a anunțat, de asemenea, exerciții militare în diferite zone din jurul insulei principale a Taiwanului, în perioada 4-7 august, scrie Bloomberg.

Ședință „roșie” la bursă. Tranzacții de numai 25 milioane lei CITEȘTE ȘI Ședință „roșie” la bursă. Tranzacții de numai 25 milioane lei

Indicele S&P 500 a închis cu un declin de 0,67%, după ce pe parcursul sesiunii a oscilat între câștiguri și pierderi. Dow Jones s-a depreciat cu 1,23%, iar Nasdaq cu 0,16%.

Wall Street a început luna august în scădere, după ce în iulie acțiunile au înregistrat cea mai bună lună din noiembrie 2020.

Rezerva Federală (Fed) păstrează un ton agresiv, în urma unei noi majorări semnificative a dobânzii la ședința de politică monetară de săptămâna trecută, iar analiștii estimează că este prea devreme ca piețele bursiere să pună pe plan secundar riscurile unei recesiuni, pe fondul așteptărilor privind o inversare a politicii Fed.

"Este puțin probabil ca Fed să anunțe că renunță la frâne în acest moment", a comentat Ellen Gaske, economist la PGIM Fixed Income.

Investitorii au fost atenți la comentariile oficialilor Fed cu privire la necesitatea unor rate mai mari pentru a limita inflația ridicată. În timp ce președintele Fed din San Francisco, Mary Daly, a declarat, marți, că Fed nu este "nici pe departe" gata în ceea ce privește eforturile pentru temperarea inflației, președintele Fed din Chicago, Charles Evans, a declarat că se așteaptă ca ritmul de creștere a ratelor să înceapă să încetinească mai târziu în cursul anului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
nancy pelosi vizita taiwan
fed
majorare dobanzi
inflatie