Debut negativ de săptămână pe Wall Street, condus de acțiunile din energie

Debut negativ de săptămână pe Wall Street, condus de acțiunile din energie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 aug 2022

Acțiunile americane au început săptămâna în teritoriu negativ, în linie cu principalele burse europene, în contextul în care investitorii s-au concentrat pe cele mai recente date economice. Prețurile petrolului au scăzut puternic, trăgând în jos companiile din sectorul energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 s-a depreciat cu 0,28%, Dow Jones a consemnat un declin de 0,14%, iar Nasdaq Composite a coborât cu 0,18%.

S&P 500 și Dow Jones au încheiat luna iulie cu cea mai bună performanță lunară începând cu noiembrie 2020. Nasdaq a avansat cu 12,3% - cea mai bună evoluție din aprilie 2020, potrivit MarketWatch.

Perioada vacanțelor ține volumele jos. Tractat de acțiunile bancare, indicele BET câștigă jumătate de procent CITEȘTE ȘI Perioada vacanțelor ține volumele jos. Tractat de acțiunile bancare, indicele BET câștigă jumătate de procent

Cotațiile petrolului au scăzut cu până la 4,8% luni, pe fondul temerilor legate de reducerea cererii, și au influențat negativ prețurile acțiunilor din sectorul energetic.

Acțiunile ExxonMobil și Chevron s-au depreciat cu circa 2,5% fiecare, fiind printre titlurile care au contribuit cel mai mult la declinul S&P 500.

Acțiunile Boeing s-au apreciat cu 6% și au condus creșterile din Dow Jones, după ce media a relatat că gigantul din industria aerospațială și de apărare a depășit un obstacol de reglementare, fiind aproape să reia livrările avionului 787 Dreamliner.

Boeing a suspendat livrările de avioane 787 în luna mai, după ce  autoritatea americană de reglementare în domeniul aviației și-a exprimat îngrijorarea cu privire la metoda de inspecție propusă de companie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street