Wall Street, la a treia sesiune consecutivă de aprecieri

Wall Street, la a treia sesiune consecutivă de aprecieri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iul 2022

Acțiunile americane s-au apreciat pentru a treia zi consecutivă joi, susținute de o nouă serie de rezultate financiare robuste în rândul marilor companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a avansat cu 1%, Dow Jones cu 0,5%, iar Nasdaq Composite, cu 1,4%.

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu 9,8%, după ce producătorul de mașini electrice a raportat rezultate financiare care au depășit estimările analiștilor, iar Elon Musk a semnalat că se așteaptă la o producție record în a doua jumătate a anului.

Bursa câștigă jumătate de procent, dar stă în 3 simboluri. Tranzacție semnificativă pe societatea care opera celebrul hotel Intercontinental din București CITEȘTE ȘI Bursa câștigă jumătate de procent, dar stă în 3 simboluri. Tranzacție semnificativă pe societatea care opera celebrul hotel Intercontinental din București

Câștigurile corporative peste așteptări din al doilea trimestru au împins acțiunile de pe Wall Street la maximul din ultima lună în această săptămână, cu toate că indicatorii economici sugerează că economia americană încetinește, potrivit MarketWatch.

"Este un raliu dat de câștiguri și cred că va continua până la sfârșitul verii", a comentat Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital.

Raportările de săptămâna viitoare ar trebui să ajute investitorii "să ajungă la unele concluzii" despre sănătatea generală a companiilor, a spus el, inclusiv despre modul în care companiile au făcut față inflației ridicate, politicii monetare mai stricte și amenințării unei recesiuni.

Aproximativ 18% dintre companiile din indicele S&P 500 au raportat până acum rezultatele pentru al doilea trimestru, iar dintre acestea, aproximativ 71% au depășit așteptările, potrivit datelor FactSet.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
tesla