Wall Stret revine “pe verde”. Piețele nu au luat încă în calcul o potențială escaladare a războiului

Wall Stret revine “pe verde”. Piețele nu au luat încă în calcul o potențială escaladare a războiului

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 nov 2022

Acțiunile americane au închis în urcare marți, după publicarea de noi date care sugerează că inflația a atins vârful în septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele prețurilor producției industriale din SUA a crescut cu 8% în ritm anual luna trecută, mai lent comparativ cu avansul de 8,4% înregistrat în septembrie, potrivit unui raport al Departamentului american al Muncii.

S&P 500 s-a apreciat cu 0,87%, Dow Jones cu 0,17%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 1,45%.

BVB – a la 8-a sesiune de “verde” consecutivă CITEȘTE ȘI BVB – a la 8-a sesiune de “verde” consecutivă

Dow Jones a coborât în teritoriu negativ în a doua parte a zilei, după ce Associated Press a relatat că rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei și au ucis două persoane, amplificând tensiunile geopolitice.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a declarat că agenția este la curent cu știrile din Polonia, dar că nu poate confirma rapoartele din presă sau orice alte detalii în acest moment.

"Îngrijorările geopolitice nu sunt, evident, niciodată pozitive pentru piețe", a comentat Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities, citat de MarketWatch.

În timp ce impactul invaziei Rusiei în Ucraina a început să fie inclus în evaluări, piețele nu au luat încă în calcul o potențială escaladare a războiului, a declarat și Kent Engelke, economist-șef la Capitol Securities Management.

Acțiunile UiPath au pierdut din avansul inițial și au închis în urcare cu 11,3%, după ce compania a  raportat venituri preliminare peste așteptările analiștilor. Totodată, UiPath a anunțat că va elimina 6% din locurile de muncă la nivel internațional, în vederea eficientizării activității.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street