Piața leasingului operațional a crescut cu 14% după 9 luni, la 53.600 de vehicule

Piața leasingului operațional a crescut cu 14% după 9 luni, la 53.600 de vehicule
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 nov 2015

Piața de leasing operațional a atins 53.600 de vehicule în administrare la sfârșitul primelor nouă luni ale acestui an, în creștere cu 14%  față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 9% față de începutul acestui an, a anunțat Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada analizată, peste 11.000 de autovehicule au fost înmatriculate de către companiile de leasing operațional, respectiv 17% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creștere cu 2 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tendința de creștere anticipată de specialiști se menține, atât în industria auto, cât și pentru serviciile de management de flote, se arată într-un comunicat al ASLO.

“Observăm că leasingul operațional a continuat să reprezinte o cotă importantă din livrările de autovehicule noi, ceea ce, alături de creșterea constantă a pieței din ultimii ani, confirmă încrederea deținătorilor de parcuri auto în această soluție. Totodată, având în vedere rezultatele după primele nouă luni, considerăm estimarea inițială de 55.000 de autovehicule administrate în leasing operațional, la sfârșitul anului 2015, ca fiind realistă“ a declarat președintele ASLO, Bogdan Apahidean.

Vicepreședintele ASLO, Dan Boiangiu, spune la rândul său că piața leasingului operațional și-a continuat creșterea constantă, atât în volum, cât și în calitate.

“Astăzi, leasingul operațional este un produs matur, perceput de către majoritatea spectrului cererii ca fiind o soluție eficientă și modernă de gestiune a mobilității, fapt confirmat pe deplin de aceste cifre. Ponderea de 17% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este totodată și semnalul apropierii de realitățile țărilor cu o experiență  mai bogată în leasingul operațional, cu toate că potențialul pieței românesti este încă departe de a fi atins”, a spus Boiangiu.

Membrii ASLO reprezintă  98% din total piață. Primele cinci companii membre ASLO sunt LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România și RCI Finanțare Romania.

În structura portofoliului companiilor membre ale asociație se observă o creștere a preferinței clienților pentru serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote), cu o cotă de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt cele de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

ASLO a devenit funcțională în martie 2011 și este o asociație profesională, neguvernamentală, non-profit și apolitică.

Membrii asociației sunt ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanțare România, Unicredit Leasing Fleet Management, Autonom Rent a Car, Aviroms Rent a Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker și SGS România.

viewscnt
Afla mai multe despre
leasing operational
vehicule
aslo