Prejudiciu de 3,2 milioane de lei și peste 100 de persoane păgubite de cele două angajate CEC Bank care le-ar fi furat bani din conturi

Prejudiciu de 3,2 milioane de lei și peste 100 de persoane păgubite de cele două angajate CEC Bank care le-ar fi furat bani din conturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2016

Cele două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, vizate vineri de percheziții ale polițiștilor din județul Alba, sunt acuzate că ar fi păgubit 108 persoane, cărora le-ar fi furat bani din conturile de economii, prejudiciul fiind estimat la peste 3,2 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, în urma cercetărilor desfășurate până acum în acest caz polițiștii au stabilit că, în perioada 2012 - 2016, cele două angajate ale agenției bancare din Zlatna și-ar fi însușit sume de bani depuse de către clienții băncii în conturile personale de depozit, scrie News.ro.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar.

Prejudiciul total cauzat este estimat de anchetatori la peste 3.200.000 lei, fiind identificate până acum 108 persoane care ar fi fost păgubite.

Potrivit sursei citate, pe numele celor două femei au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi ridicate și aduse la Alba Iulia pentru audieri

Polițiștii din Alba fac, vineri dimineață, patru percheziții în zona orașului Zlatna, la proprietăți ale celor două angajate ale sucursalei CEC Bank din oraș, acuzate că au furat bani din conturile de economii ale clienților băncii.

EXCLUSIV Când încep plățile către păgubiții Carpatica Asig? Dosarul ajunge în tribunal în maximum 2 săptămâni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Când încep plățile către păgubiții Carpatica Asig? Dosarul ajunge în tribunal în maximum 2 săptămâni

Cele două angajate ale sucursalei CEC Bank din orașul Zlatna sunt cercetate de polițiști pentru delapidare și înșelăciune după ce ar fi scos sume importante de bani din conturile unor clienți.

Femeile, care sunt surori, sunt acuzate că ar fi păgubit zeci sau chiar sute de clienți ai băncii cărora le-ar fi retras ilegal diferite sume de bani din conturi. După câteva sesizări cele două angajate ar fi fost concediate sau suspendate din funcții, situația lor actuală fiind neclară deoarece banca nu a emis o poziție oficială.

Reprezentanții CEC Bank au anunțat doar că la sucursala din Zlatna a băncii fac o anchetă internă și oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, precizând că activitatea curentă a sucursalei se va desfășura normal.

Mediatizarea cazului la sfârșitul lunii august a determinat, în următoarele zile, ca zeci de oameni să se adune în fața sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-și verifica conturile, pentru a-și retrage banii sau alții pentru a protesta fiindcă ar fi fost păgubiți de două foste angajate ale băncii care le-ar fi sustras din banii economisiți.

Unii dintre clienți au vrut doar să solicite extrase de cont pentru a-și verifica conturile, alții au dorit să își retragă sumele de bani economisite, însă mulți dintre oameni au dorit să ceară explicații și să protesteze deoarece le-ar fi dispărut sume de bani din conturi.

Unul dintre păgubiți susținea că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate. De asemenea, multe persoane vârstnice spuneau că le-ar fi dispărut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape o viață și că cele două angajate ale băncii ar fi profitat de încrederea lor

viewscnt
Afla mai multe despre
cec
cec zlatna
prejudiciu cec