Presiunile la vânzare împing prețul bitcoin sub 9.000 dolari. Criptomoneda s-a depreciat cu peste o cincime într-o săptămână

Presiunile la vânzare împing prețul bitcoin sub 9.000 dolari. Criptomoneda s-a depreciat cu peste o cincime într-o săptămână
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2018

Prețul bitcoin a scăzut pentru a patra zi consecutivă vineri, cea mai cunoscută monedă virtuală coborând, pentru scurt timp, la minimul ultimei luni, pe fondul presiunilor la vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 19:00, bitcoin era în scădere cu 7%, la 8.687,14 dolari pe unitate, după ce anterior a atins un minim intraday de 8.370,80 dolari, cea mai redusă cotație din ultima lună.

Deprecierea la nivelul săptămânii depășește 21% în funcție de prețul de la ora 19:00.

Zi „verde” la BVB, cu maximele locale amenințate și revenire consistentă a acțiunilor Sphera CITEȘTE ȘI Zi „verde” la BVB, cu maximele locale amenințate și revenire consistentă a acțiunilor Sphera

Bitcoin a coborât sub pragul de 9.000 dolari pe unitate pentru prima dată în ultimele săptămâni joi, scăderea fiind atribuită de unii analiști citați de MarketWatch unor factori de natură tehnică.

“Dacă prețurile se stabilizează în următoarele câteva zile, vom fi din nou pe traiectoria bună și am putea avea prețuri mai mari în față. Dacă însă nu vedem o recuperare în următoarele două zile, am putea testa prețuri mai mici înainte de o revenire de durată”, scrie investitorul Jani Ziedins pe blogul său Cracked Market.

Potrivit CoinDesk, bitcoin ar putea reveni chiar în jurul valorii de 6.000 dolari atinse la începutul anului.

Evoluția din ultimele zile e pusă de analiști și pe seama temerilor privind introducerea sau înăsprirea reglementărilor la nivel global, după ce autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (SEC) a transmis un comunicat în care avertizează că există platforme de schimb potențial ilegale pentru tranzacțiile cu active digitale, în special cu monedele virtuale create în urma ofertelor inițiale de criptomonede (ICO).

“Dacă o platformă oferă tranzacții cu active digitale care sunt titluri de valoare și operează ca o ‘bursă’ așa cum este definită de legile federale, atunci acea platformă trebuie să se înregistreze la SEC ca o bursă națională de titluri de valoare, sau să fie scutită de la a se înregistra“, potrivit comunicatului SEC.

Pe de altă parte, unii investitori sunt de părere că valul de vânzări din ultimele zile va fi de scurtă durată, iar prețul bitcoin va reintra pe creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
depreciere
sec
avertizare