Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 150 de milioane de lei

Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 150 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Primăria Capitalei intenționează să contracteze un împrumut în valoare de până la 150 de milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul vizează contractarea și/sau garantarea unei/unor finanțări rambursabile interne în valoare totală de până la 150 de milioane de lei, cu o perioadă de maturitate de până la zece ani, scrie Agerpres.

Salarii majorate la Poșta Română CITEȘTE ȘI Salarii majorate la Poșta Română

Banii sunt necesari pentru asigurarea contribuției proprii a Municipiului București, în vederea achiziționării celor 100 de troleibuze noi.

Conform raportului de specialitate, în vederea achiziționării a 100 de troleibuze și 130 de autobuze electrice hibride, Primăria Capitalei beneficiază de o finanțare de până la 340 de milioane de lei din partea Administrației Fondului pentru Mediu (reprezentând maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile).

În decembrie 2022 a fost semnat contractul de furnizare a 100 de troleibuze, cu firma Solaris Bus & Coach. Contractul are o valoare de 345 de milioane de lei, TVA inclus, iar în 2024 vor fi livrate toate cele 100 de troleibuze.

Din valoarea finanțării nerambursabile de 340 de milioane de la AFM, a fost rambursată până în prezent suma de 177,6 milioane de lei pentru cele 130 de autobuze electrice hibride, iar diferența de 162,4 milioane de lei este aferentă contractului de furnizare a 100 de troleibuze.

Ca atare, sursele de finanțare pentru contractul de furnizare a celor 100 de troleibuze sunt: 162 de milioane de lei de la AFM și 183 de milioane de lei din surse proprii.

În raportul de specialitate se reamintește că administrațiile locale pot contracta sau garanta împrumuturi numai cu avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
împrumut