Profit Financial.forum - Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental: Să ai mai mulți investitori de retail decât acum este Sfântul Graal pentru bursa noastră. Oamenii să conștientizeze că trebuie să aibă și componenta de investiții

Profit Financial.forum - Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental: Să ai mai mulți investitori de retail decât acum este Sfântul Graal pentru bursa noastră. Oamenii să conștientizeze că trebuie să aibă și componenta de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Oamenii se îndreaptă către bursă fie prin oferte mai deosebite, precum cea listată de Hidroelectrica, fie prin titlurile de stat, spune, la conferința Profit Financial.forum, Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental, cel mai recent broker din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Să ai mai mulți investitori de retail decât acum este Sfântul Graal pentru bursa noastră. Fără lichiditatea pe care o aduc ei o să ai în continuare semne de întrebare, investitori care chiar dacă nu sunt fabuloși de mari au opțiuni destul de limitate”, spune acesta.

Pentru investitori, continuă el, este important să aibă acces rapid la bursă, alimentare simplă și retragere la fel.

„E și un lucru foarte bun comercial să reușești să facilitezi genul ăsta de intermediere financiară, adică să atragi într-adevăr o clientelă mult mai largă și mult mai diversă la BVB pentru ca în primii ani să putem finanța economia fie direct prin oferte, fie indirect prin faptul că există lichiditate în piață.

Și, într-adevăr, e important să ai și un acces foarte rapid. Pentru noi foarte important a fost să avem on boarding-ul foarte ușor și complet online. După aceea lucrăm la interfață, la modul în care investitorul își poate pune în aplicare planurile de investiții, ideile, toate lucrurile astea sperăm să se vadă cât de curând și în piață”, afirmă Ovidiu Dumitrescu.

Profit Financial.forum - Andrei Dudoiu, Managing Partner Seedblink: Din cele peste 100 de companii pe care le avem pe platformă, doar 3 dau semne de a-și închide porțile în acest moment CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum - Andrei Dudoiu, Managing Partner Seedblink: Din cele peste 100 de companii pe care le avem pe platformă, doar 3 dau semne de a-și închide porțile în acest moment

El adaugă că în piață sunt tot felul de soluții, elemente care construiesc împreună un edificiu care probabil că „o să se întâmple foarte lent și dintr-odată foarte rapid”.

„Am văzut ce s-a întâmplat în timpul pandemiei când rata de deschidere de cont a crescut foarte mult. Asta a primit un pic de ajutor de la autoritatea de reglementare care înlăturase o mică chestiune legislativă, dar care ne împiedica să deschidem conturile 100% online. Și, scăpând de problema asta, am constatat că oamenii au venit mult mai repede. Pentru ei era important să fie la fel ca orice aplicație.

Cred că secretul nu e un secret anume, ci să construiești și să poți să fii acolo cu o construcție care are sens în momentele cheie care vin nu se știe când și tu trebuie să fii acolo pentru a putea atrage atenția și deschide poarta acelor investitori care la un moment dat se conving că  e în interesul lor să facă asta”, mai spune acesta.

„Oamenii trebuie să conștientizeze că trebuie să aibă și componenta de investiții în finanțele lor personale”, completează el.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu dumitrescu
investimental