Profitul net al Bank of America a scăzut cu 19,4% în trimestrul al doilea, la 3,87 miliarde de dolari

Profitul net al Bank of America a scăzut cu 19,4% în trimestrul al doilea, la 3,87 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2016

Profitul net al Bank of America, a doua mare bancă din Statele Unite în funcție de active, a scăzut cu 19,4% în trimestrul al doilea, la 3,87 miliarde de dolari, din cauza nivelului scăzut al dobânzilor la credite, dar a depășit totuși așteptările analiștilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 12%, la 9,2 miliarde de dolari, scrie News.ro.

La fel ca în cazul altor bănci mari, capacitatea Bank of America de a-și îmbunătăți profiturile a fost afectată de nivelul scăzut al dobânzilor și de reglementările mai stricte în domeniul capitalului.

Acest fapt obligă băncile să ia măsuri de reducere a costurilor pentru creșterea profiturilor.

Cheltuielile Bank of America, excluzând dobânzile, au scăzut cu 3,3%, la 13,49 miliarde de dolari, în trimestrul al doilea.

Banca a închis sucursale și a redus numărul de angajați, dar a mărit personalul implicat în vânzări.

Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii CITEȘTE ȘI Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii

Între celelalte bănci americane mari, profitul net al JPMorgan Chase a scăzut cu 1,6%, al Citigroup cu 14%, iar al Wells Fargo cu 3,5%.

Veniturile totale ale Bank of America au scăzut cu 7,02%, la 20,62 miliarde de dolari. Veniturile din tranzacții ale băncii au urcat însă cu 11,7%, la 3,7 miliarde de dolari.

Acțiunile Bank of America au scăzut cu circa 19% până la închiderea tranzacțiilor de vineri, în timp ce indicele bancar KBW a coborât în aceeași perioadă cu 8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bank of america