Profitul net al Vienna Insurance Group a crescut

Profitul net al Vienna Insurance Group a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Vienna Insurance Group (VIG), grup austriac din care fac parte și Asirom și Omniasig, a raportat în primul trimestru un profit net de 85,8 milioane de euro, în creștere cu 2,8%, potrivit rezultatelor publicate miercuri, care arată că efectele pandemiei Covid-19 vor fi resimțite începând cu trimestrul 2 din acest an, în pofida începutului bun de an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele Vienna Insurance Group au crescut cu 7,2% în primul trimestru din 2020 la 3,1 miliarde de euro. Profitul (înainte de impozitare) a scăzut la 121,9 milioane de euro (-4,4%), scrie News.ro.

În România, profitul înainte de impozitare a crescut în primele trei luni cu 4,1%, la 2,1 milioane euro, față de primul trimestru din 2019, în timp ce primele brute subscrise total s-au ridicat la 125,9 milioane euro, mai mari cu 8,6% față de trimestrul 1 din 2019.

Lanțul de cafenele 5 to go - primele cifre după redeschidere CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele 5 to go - primele cifre după redeschidere

"Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a consemnat o evoluție favorabilă a afacerilor în primul trimestru din 2020. Volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 3,1 miliarde de euro în primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei creștere de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019", arată datele VIG.

Reprezentanții companiei spun că efectele pandemiei Covid-19 vor fi resimțite începând cu trimestrul 2 2020, în pofida începutului bun de an.

Creșteri de prime au fost înregistrate pe toate liniile de business în primul trimestru al anului. Segmentul asigurărilor de viață cu primă unică au crescut cu un ritm de două cifre (+29,8%). Piețele din Austria și Polonia au înregistrat cele mai mari creșteri de prime în termeni absoluți.

"Am înregistrat un început de an foarte bun, cu o creștere semnificativă a primelor. Aceasta s-a datorat performanței solide din lunile ianuarie și februarie, care a compensat efectul inițial al restricțiilor implementate începând cu jumătatea lunii martie în lupta împotriva Covid-19. Scăderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibilă începând cu al doilea trimestru al anului și este de așteptat să continue pe parcursul întregului an financiar”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Sucursalele din țările unde Grupul VIG operează au început să fie redeschise gradual din prima parte a lunii mai. Agențiile sunt din nou la dispoziția clienților, fără restricții, dar cu respectarea măsurilor de siguranță.

"Primul trimestru din 2020 a fost închis într-o notă pozitivă, cu un profit (înainte de impozitare) în scădere ușoară la 121,9 milioane de euro (-4,4%) și un profit net (după impozitare și interese minoritare) în creștere ușoară la 85,8 milioane de euro (+2,8%), în pofida efectelor negative inițiale ale pandemiei Covid-19", se arată în datele VIG.

Rata daunei a scăzut semnificativ în primul trimestru din 2020, ceea ce a condus la o rată combinată de 95,1% (față de 96,8% în primul trimestru din 2019). Țările Baltice, Slovacia, Turcia/Georgia au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale ratei combinate.

Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalență) a însumat 136 milioane de euro în primul trimestru din 2020, în scădere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent. Acesta a fost în primul rând rezultatul deconsolidării societăților non-profit la 31 iulie 2019 precum și al deprecierii investițiilor.

Investițiile grupului, incluzând numerarul și echivalentele de numerar, însumau 34,7 miliarde de euro la 31 martie 2020.

"În luna mai, ținând cont de dispozițiile și prevederile legale la nivel local, a fost inițiată reluarea graduală și la o capacitate limitată a activității la birou pentru angajați, majoritatea dintre aceștia activând în continuare de acasă. Scopul principal este să ne putem deservi clienții, dar cu respectarea strictă a reglementărilor privind siguranța și sănătatea. Mai mult, un schimb regulat de informații despre situația curentă în piețele unde VIG operează are loc în relația cu managementul companiilor membre VIG. Evoluțiile de pe piața de capital sunt, de asemenea, monitorizate cu atenție. Criza coronavirusului afectează Grupul VIG în principal prin intermediul efectelor asupra performanței piețelor de capital. De asemenea, unele scăderi ale businessului nou nu au putut fi compensate de o creștere simultană a businessului online", arată conducerea VIG.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Are peste 25.000 de angajați și peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
asigorm
omniasig