Nasdaq va înăspri reglementările, pentru a restricționa listările firmelor din China

Nasdaq va înăspri reglementările, pentru a restricționa listările firmelor din China
scris 19 mai 2020

Operatorul bursier Nasdaq Inc urmează să anunțe noi restricții la Ofertele Publice Inițiale (IPO), o decizie în urma căreia va fi mai dificil pentru unele companii chineze să debuteze pe bursa americană, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Deși Nasdaq nu va cita în mod specific companiile din statul asiatic atunci când va prezenta modificările, decizia vine ca urmare a temerilor privind lipsa transparenței în registrele contabile ale unor IPO din China și legăturile lor apropiate cu deținători importanți de informații, susțin sursele.

Într-o perioadă de escaladare a tensiunilor dintre SUA și China, în domeniul comercial, tehnologic și al răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), restricționarea de către Nasdaq a listărilor din China ar reprezenta un nou motiv de inflamare a relațiilor comerciale dintre principalele economii globale, scrie Agerpres.

Director Banca Transilvania: Este foarte posibil să creștem avansul la creditele ipotecare. Dacă se va generaliza această mutare, cererea pe piața rezidențială va scădea UPDATE Banca Transilvania: NU este nicio decizie oficială privind creșterea avansului CITEȘTE ȘI Director Banca Transilvania: Este foarte posibil să creștem avansul la creditele ipotecare. Dacă se va generaliza această mutare, cererea pe piața rezidențială va scădea UPDATE Banca Transilvania: NU este nicio decizie oficială privind creșterea avansului

Nasdaq a anunțat și anul trecut unele restricții la listări, încercând să limiteze accesul micilor companii chineze. Acțiunile lor nu sunt foarte tranzacționate deoarece cea mai mare parte sunt în mâinile unor deținători de informații, iar lichiditatea lor scăzută le face neatractive pentru marii investitori instituționali, pe care Nasdaq vrea să-i atragă.

Noile restricții scot în evidență temerile operatorului bursier privind firmele din China interesate de Ofertele Publice Inițiale (IPO). Luna trecută, Luckin Coffee, care s-a listat în SUA la începutul lui 2019, a anunțat o investigație internă în urma descoperirii unor nereguli.

Prin noile reglementări li se va cere companiilor din unele țări, inclusiv China, să obțină în cadrul IPO 25 de miliarde de dolari, sau, alternativ, cel puțin un sfert din capitalizarea lor bursieră post-listare, susțin sursele.

Este prima dată când Nasdaq stabilește o valoare minimă a mărimii Ofertelor Publice Inițiale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
firme china
listari