Raiffeisen a decis să listeze 15% din acțiunile Polbank, susține presa poloneză

Raiffeisen a decis să listeze 15% din acțiunile Polbank, susține presa poloneză

Sursa foto: www.arteo.pl

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2016

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a depus un prospect la Autoritatea de Reglementare a Piețelor Financiare din Polonia (KNF) pentru a lista 15% din acțiunile diviziei sale poloneze (Polbank) la bursa de la Varșovia, informează un articol publicat marți în cotidianul Puls Biznesu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit publicației menționate, oferta publică inițială de la Polbank, în valoare de peste un miliard de zloți (aproximativ 255 milioane de dolari), face parte din promisiunea făcută de Raiffeisen în 2012, când a preluat Polbank, și ar urma să aibă loc la mijlocul acestui an.

Raiffeisen Bank International a încercat anul trecut să-și vândă subsidiara din Polonia, însă a renunțat la acest plan, din cauza complicațiilor legate de creditele ipotecare în franci elvețieni.

Polbank este a noua mare bancă din Polonia după active, iar la finele lui 2015 avea 4.644 de angajați. Pe lângă un portofoliu de credite în franci elvețieni în valoare de aproximativ 12,5 miliarde zloți, unul dintre cele mai mari portofolii de acest fel din Polonia, Polbank se confruntă cu creșterea plăților către fondul de garantare bancară și fondul de sprijinire a creditorilor, precum și noua taxă pe bănci impusă de Guvernul polonez la începutul acestui an.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deservește două milioane de clienți persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 7.800 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără peste 500 de unități, peste 1.150 de ATM-uri, aproximativ 13.800 de EPOS-uri și 40 de MFM-uri.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
polbank