Raiffeisen Bank - sprijin pentru clienții IMM cu credite: ratele de capital, amânate 3 luni, liniile de credit scadente, prelungite cu până la 12 luni

Raiffeisen Bank - sprijin pentru clienții IMM cu credite: ratele de capital, amânate 3 luni, liniile de credit scadente, prelungite cu până la 12 luni
scris 23 mar 2020

Raiffeisen Bank a decis, în contextul pandemiei COVID 19, să aplice anumite măsuri pentru sprijinirea antreprenorilor cu credite în derulare.

Astfel, banca a decis să amâne cu 3 luni ratele de capital și să prelungească, pe o perioadă între 3 și 12 luni, liniile de credit scadente în perioada imediat următoare.

OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro CITEȘTE ȘI OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro

Totodată, banca a simplificat fluxurile interne și documentația necesară, astfel încât aceste modificări să poată fi implementate cu un minim de efort din partea clientului, iar o parte dintre clienți să beneficieze de prelungirile perioadei, fără să fie necesar să se deplaseze la bancă.

Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank a redus temporar la zero, In perioada 17 martie - 30 aprilie, comisioanele aferente incasarilor prin card la POS si e-commerce, pentru comercianții si institutiile publice.

Raiffeisen Bank a încheiat 2019 cu un profit în scădere la 779 de milioane de lei, de la nivelul record de 881 de milioane de lei din 2018, pe fondul introducerii taxei pe active și de provizioanele mai mari, inclusiv pentru procesul băncii pentru locuințe cu Curtea de Conturi.

Veniturile băncii au avansat în 2019 cu 5%, până la 2,64  miliarde de lei, în timp ce cheltuielile operaționale au crescut cu 6%, la 1,35 de miliarde de lei. Cheltuielile mai mari au mers în digitalizare, costurile mai mari cu salariile și o contribuție mai mare la fondul de garantare a depozitelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
imm
credite