România, Letonia, Estonia și Ungaria, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană

România, Letonia, Estonia și Ungaria, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană
scris 22 feb 2019

România a înregistrat, în ianuarie, o rată anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, de 3,2%, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE) și de peste două ori mai mare decât media UE (1,5%), potrivit datelor anunțate, vineri, de Eurostat.

După România, cele mai mari rate anuale ale inflației din UE le-au avut Letonia (2,9%), Ungaria și Estonia (câte 2,8%), Slovacia și Bulgaria (câte 2,2%), scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Grupul Telekom România nu iartă OU 114 și ia în calcul să nu participe la licitația 5G. Majoros: Noi facem business, nu caritate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul Telekom România nu iartă OU 114 și ia în calcul să nu participe la licitația 5G. Majoros: Noi facem business, nu caritate

Totodată, cele mai mici rate anuale ale inflației le-au înregistrat Grecia (0,5%), Croația și Portugalia (câte 0,6%), Polonia (0,7%) și Irlanda (0,8%).

În UE, rata anuală a inflației a fost de 1,5% în ianuarie, în scădere față de cea înregistrată în decembrie (1,6%). În zona euro, rata anuală a inflației a scăzut la 1,4% în ianuarie, de la 1,5% în decembrie.

În 13 februarie, Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a crescut în ianuarie la 3,32%, de la 3,27% în decembrie, după patru luni consecutive de scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
eurostat