"Roșu" pe bursele europene după ce Germania a anunțat restricții mai dure în perioada Paștelui

"Roșu" pe bursele europene după ce Germania a anunțat restricții mai dure în perioada Paștelui
scris 23 mar 2021

Acțiunile europene scad semnificativ marți după ce Germania, cea mai mare economie europeană, a extins cu trei săptămâni restricțiile pentru limitarea răspândirii coronavirusului și a anunțat măsuri mai dure pentru perioada Paștelui catolic.

În jurul orei 12:30 (ora României), indicele paneuropean Stoxx 600 era în scădere cu 0,54%, la 421,9 puncte. 

Lira turcească s-a prăbușit cu 16%, aproape de un minim istoric, după ce Erdogan l-a concediat pe șeful băncii centrale CITEȘTE ȘI Lira turcească s-a prăbușit cu 16%, aproape de un minim istoric, după ce Erdogan l-a concediat pe șeful băncii centrale

Indicele CAC 40 (Paris) scade cu 0,63%, DAX (Frankfurt) coboară cu 0,53%, iar FTSE 100 pierde 0,5%.

Majoritatea magazinelor din Germania vor fi închise, iar slujbele religioase vor fi anulate în perioada Paștelui catolic și protestant, între 1 și 5 aprilie.

Perioada de restricții înăsprite are rolul de opri creșterea "exponențială" a îmbolnăvirilor cu Covid-19, a argumentat cancelarul german Angela Merkel. Adunările, ca și mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. 

Evoluțiile de pe bursele europene sunt, în mare parte, în linie cu cele din Asia-Pacific. Apetitul la risc al investitorilor este, la nivel global, limitat de îngrijorările legate de cel de-al treilea val al pademiei. Indicele Shanghai Composite a închis în scădere cu 0,93%, în timp ce nikkei (Tokyo) a pierdut 0,61%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
germana
lockdown
restrictii paste
carantina paste
merkel