S&P 500 este pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere lunară din acest an

S&P 500 este pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere lunară din acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 aug 2023
Indicele bursier american S&P 500 este pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere lunară din 2023, tras în jos de creșterea randamentelor titlurilor de Trezorerie, în contextul în care investitorii se confruntă cu perspectiva ca Rezerva Federală să mențină dobânzile la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Investitorii se confruntă cu un salt al randamentelor și, în același timp, sunt îngrijorați de situația economică din China.
Senatori americani: Banca elvețiană Credit Suisse nu a examinat toate datele disponibile privind deservirea clienților naziști CITEȘTE ȘI Senatori americani: Banca elvețiană Credit Suisse nu a examinat toate datele disponibile privind deservirea clienților naziști

În august, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a ieșit din intervalul de 3,5% - 4% în care se tranzacționa, diminuând evaluările de pe piața bursieră, a declarat Scott Chronert, analist Citigroup, pentru MarketWatch.

"Distruge paradigma care a fost valabilă în cea mai mare parte a acestui an", explică analistul.
 
Între timp, investitorii se pregătesc pentru comentariile de săptămâna viitoare ale președintelui Fed, Jerome Powell, la simpozionul economic de la Jackson Hole. 
 
Deși Fed a încetinit ritmul de majorare a dobânzilor în acest an, pe fondul atenuării inflației în SUA, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani au crescut la cel mai ridicat nivel din 2007, speriind investitorii. 
 
"Este ironic faptul că ratele au crescut în condițiile în care inflația scade considerabil", a declarat Rick Rieder, directorul de investiții al BlackRock pentru piața globală de instrumente fixe.
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street
fed