Saxo Bank, profit record ca urmare a vânzării participației la Saxo Payments

Saxo Bank, profit record ca urmare a vânzării participației la Saxo Payments
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2019

Saxo Bank Group a raportat un profit net pozitiv de 128 milioane euro pentru 2018, un profit record pentru Grup, o creștere de 138% în comparație cu anul 2017, ca urmare a vânzării participației sale la Saxo Payments, în timp ce numărul clienților noi atât pentru afacerile directe, cât și pentru cele en gros a atins noi maxime. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Depozitele colaterale ale clienților au continuat să crească la 15 miliarde euro, în timp ce venitul de operare pentru grup a fost 375 milioane de euro, o scădere de 8 la sută în comparație cu 2017.

Saxo Bank Group a continuat să-și consolideze poziția sa de capital, rata capitalului total a Grupului atingând 35,0 la sută începând de la finalul anului 2018 în comparație cu 22,7% la finalul lui 2017, menținând astfel un amortizor confortabil.

ANALIZĂ Evoluții mixte în creditare în prima lună după restricțiile BNR și OUG 114. Împrumuturile de consum scad, cele de locuințe încetinesc, firmele se îndreaptă spre valută CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Evoluții mixte în creditare în prima lună după restricțiile BNR și OUG 114. Împrumuturile de consum scad, cele de locuințe încetinesc, firmele se îndreaptă spre valută

Cifrele cheie pentru 2018 în ansamblu (2017):

• Venitul operațional: 375 milioane de euro (402 milioane euro)
• EBITDA (profit): 187 milioane euro (124 milioane euro)
• Profit net: 128 milioane euro (53,7 milioane euro)
• Depozite colaterale clienți: 15 miliarde euro (13,8 miliarde euro)
• Capital propriu total: 750 milioane euro (616,5 milioane euro)

În 2018, Saxo Bank a făcut ultimii pași pentru a eficientiza afacerea în sensul concentrării pe ariile de bază ale tranzacționării și investițiilor. Ca parte din această strategie, în 2018 a avut lor vânzarea de succes a Saxo Privatbank, o bancă retail licențiată complet cu sucursale în toată Danemarca, și a Saxo Payments, un furnizor de infrastructură pentru plăți online transfrontaliere. În acord cu strategia de parteneriat a Saxo Bank, ambele entități continuă să folosească tehnologia și infrastructura de investiții ca parteneri en gros.

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.  

viewscnt
Afla mai multe despre
saxo bank
saxo payments