Scăderi pe Wall Street, declin accentuat în sectorul bancar

Scăderi pe Wall Street, declin accentuat în sectorul bancar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 aug 2023
Dow Jones și S&P 500 au încheiat ședința în scădere, investitorii fiind în continuare îngrijorați că Rezerva Federală va menține ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru o perioadă îndelungată.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
S&P 500 a pierdut circa 0,3%, în timp ce Dow Jones a scăzut cu cira 0,5%.
Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini CITEȘTE ȘI Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini

Sectorul financiar a scăzut cu 0,9%, cel mai mare declin din S&P 500. O retrogradare de către S&P a ratingurilor de credit ale mai multor creditori regionali din SUA a avut un impact negativ asupra acțiunilor băncilor, indicele bancar regional KBW scăzând cu 2,7%. Indicele întreg sectorului bancar din S&P 500 a scăzut și el, cu 2,4%.

 
Aceste turbulențe se adaugă incertitudinilor privind traiectoria dobânzilor. Investitorii speră să obțină mai multă claritate cu privire la perspectivele privind ratele de dobândă atunci când președintele Fed, Jerome Powell, va vorbi la o reuniune a bancherilor centrali, vineri, la Jackson Hole.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua