Scăderi puternice pe bursele europene pe fondul îngrijorărilor legate de Ucraina

Scăderi puternice pe bursele europene pe fondul îngrijorărilor legate de Ucraina
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 feb 2022

Acțiunile europene au început săptămâna cu scăderi puternice, în linie cu bursele din Asia-Pacific, în contextul îngrijorărilor legate de situația din Ucraina, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx 600 este în scădere cu circa 2,5%. Indicele DAX al bursei de la Frankfurt pierde 2,9%, indicele FTSE 100 (Londra) scade cu 1,9%, iar CAC 40 (Paris) coboară cu peste 3%.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Investitorii evaluează posibilitatea escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, a avertizat că o invazie militară rusă în Ucraina, marcată de o campanie masivă de raiduri aeriene și un atac rapid asupra Kievului, reprezintă o "posibilitate foarte reală", iar Rusia ar putea începe atacului "în orice zi".

Numeroase state și-au îndemnat cetățenii să părăsească urgent Ucraina din cauza temerilor legate de o invazie din partea Rusiei. Totodată, liderii occidentali au declarat că vor adopta sancțiuni dure dacă Rusia va invada Ucraina.

PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT

Sectorul bancar înregistrează cele mai mari scăderi, indicele sectorial coborând cu aproape 4%.

Acțiunile Commerzbank scad cu peste 5% după ce ministrul german de Finanțe a anunțat intenția guvernului de a renunța, pe termen lung, la participația pe care o deține la această bancă.

Acțiunile Clariant pierd circa 17% pe fondul unor acuzații legate de nereguli contabile.

Volatilitatea bursieră este influențată, pe lângă tensiunile geopolitice, de așteptările legate de însăsprirea politicii monetare. Inflația anuală din Statele Unite a crescut la 7,5% în ianuarie, maximul ultimilor 40 de ani, astfel că șansele ca Rezerva Federală (Fed) să majorare dobânzile cu 0,5 puncte procentuale în martie au urcat și ele semnficativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
ucraina
rusia
razboi