Ședință roșie pe Wall Street, după ce Target a avertizat că sezonul de Sărbători va fi sub așteptări

Ședință roșie pe Wall Street, după ce Target a avertizat că sezonul de Sărbători va fi sub așteptări

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 nov 2022
Acțiunile americane au scăzut miercuri, investitorii analizând estimările mai pesimiste ale Target pentru Sărbători, care au pus presiune asupra acțiunilor din retail.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a încheiat ședința în scădere cu 0,83%, la 3.958,79 puncte, iar Nasdaq Composite a pierdut 1,54%, la 11.183,66 puncte. Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 0,12%, coborând la 33.553,83 puncte.
Prebet surmontează rezultatul negativ de la S1 CITEȘTE ȘI Prebet surmontează rezultatul negativ de la S1

Scăderile au avut loc după ce Target a raportat un declin al vânzărilor și profitului, în condițiile în care gospodăriile se confruntă cu o inflație ridicată în apropierea celui mai mare sezon de cumpărături al anului. Un avertisment privind așteptările mai slabe pentru trimesrul în curs a cântărit asupra acțiunilor, Target fiind în scădere cu peste 13%, cea mai slabă zi din luna mai încoace. Macy's, Nordstrom, Kohl's și Gap au înregistrat, de asemenea, scăderi puternice. 

Companiile de tehnologie au scăzut și ele. Producătorul de cipuri Micron Technology a scăzut cu 6,7% după ce a anunțat reduceri de producție din cauza cererii slabe. Nvidia a scăzut cu 4,5%.
 
Apple a scăzut cu 0,83%,

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
target
retail
sarbatori
inflatie