Societe Generale intenționează să elimine 1.600 de locuri de muncă la nivel mondial

Societe Generale intenționează să elimine 1.600 de locuri de muncă la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent și pe piața din România, a prezentat marți un plan care vizează eliminarea a 1.600 de locuri de muncă la nivel mondial, în principal la divizia sa corporate și investment banking, în încercarea de a crește profitabilitatea după performanțele slabe de anul trecut, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Societe Generale a precizat că va elimina 750 de locuri de muncă în Franța, pe baza unui program de plecări voluntare. Celelalte locuri de muncă vor fi eliminate la subsidiarele din străinătate, în special la New York și Londra, în cazul cărora banca franceză ar putea recurge la concedieri, scrie Agerpres.

Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro CITEȘTE ȘI Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro

Grupul francez Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători. Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania.

Pe piața bancară din România, BRD - Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active, astfel că o retragere este puțin probabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
locuri de munca