Statul olandez a vândut un pachet din ABN Amro Group pentru 1,53 miliarde euro

Statul olandez a vândut un pachet din ABN Amro Group pentru 1,53 miliarde euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 sep 2017

Statul olandez a vândut pe bursă un pachet de 7% din acțiunile băncii ABN Amro, obținând 1,53 miliarde de euro, pe fondul unei cereri în creștere pentru acțiuni ale băncilor europene, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma operațiunii, statul a rămas cu o deținere de 56%.

Statul olandez a achiziționat ABN Amro în timpul crizei financiare din 2008 cu 22 miliarde euro, și a listat-o la bursă în 2015.

Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor CITEȘTE ȘI Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor

ABN Amro era una dintre primele trei bănci din Olanda și o bancă importantă pe plan mondial atunci când a fost preluată și dezmembrată, în 2007, în urma unei operațiuni de preluare ostilă în valoare de 71 de miliarde de euro lansată de Royal Bank of Scotland Group, Banco Santander și Fortis.

Operațiunea s-a dovedit un dezastru pentru băncile care au preluat ABN Amro, astfel că Royal Bank of Scotland a trebuit să fie naționalizată de Guvenul britanic, iar Fortis a dispărut din cauza crizei financiare. În consecință, statul olandez a fost nevoit să intervină și să preia ceea ce a mai rămas din ABN Amro.

ABN Amro a intrat pe piața din România în 1996, însă, în 2007, a fost achiziționată și împărțită de rivalii RBS, Santander și Fortis. În urma tranzacției, ABN Amro Bank România a devenit RBS România.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
ing
olanda