UniCredit are un nou președinte

UniCredit are un nou președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2020

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, l-a numit pe economistul Pier Carlo Padoan în funcția de director și îl va desemna pe fostul șef al Trezoreriei în funcția de președinte când va reînnoi Consiliul de Administrație, în primăvara anului viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Alegerea lui Padoan, în vârstă de 70 de ani, parlamentar din partea partidului de centru stânga PD aflat la guvernare, vine pe fondul consolidării din sectorul bancar european, sporind presiunile asupra directorului general Jean Pierre Mustier de a renunța la poziția sa de respingere a fuziunilor și achizițiilor (M&A), scrie Agerpres.

FOTO Apple a prezentat HomePod mini și Beats Flex CITEȘTE ȘI FOTO Apple a prezentat HomePod mini și Beats Flex

Din poziția sa de ministrul al Economiei, Padoan a supervizat salvarea băncii Monte dei Paschi, pe care Guvernul încearcă acum să o reprivatizeze. Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat că UniCredit este văzut ca fiind cel mai bun candidat pentru a prelua Monte dei Paschi, dar Trezoreria nu este dispusă să îndeplinească acele condiții impuse de UniCredit pentru a lua în considerare o potențială tranzacție.

După ce divergențele politice au dus la eșuarea încercărilor de a realiza acorduri transfrontaliere cu Societe Generale și Commerzbank, Mustier s-a angajat să rămână în afara actualului val de fuziuni. În schimb, el se concentrează pe accelerarea planurilor privind plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding din Germania, care să fie separat de operațiunile din Italia.

UniCredit activează în 14 țări din Europa, cu operațiuni semnificative în Germania și Austria, precum și în Europa Centrală și de Est. Banca obține mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. De aproximativ un an, grupul bancar analizează o posibilă separare a operațiunilor din Italia de cele din străinătate, în încercarea de a îmbunătăți costurile de finanțare ale singurei bănci italiene de importanță sistemică la nivel global.

Grupul UniCredit este prezent în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit spa
pier carlo padoan