Temerile investitorilor de pe bursele europene s-au risipit

Temerile investitorilor de pe bursele europene s-au risipit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 sep 2017
Acțiunile europene au avut creșteri solide luni, pe fondul calmării, cel puțin temporare, a tensiunilor dintre SUA și Coreea de Nord și al evoluțiilor bursiere pozitive din industria asigurărilor, în urma estimărilor favorabile legate de distrugerile provocate de uraganul Irma.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis ședința cu un avans de peste 1%. Toate sectoarele au înregistrat creșteri, cele mai bune evoluții fiind consemnate de companiile din industria asigurărilor, care recuperează declinul din ultimele zile, provocat de uraganul Irma.

Companiile europene din domeniul asigurărilor și reasigurărilor au avut, la nivel agregat, o creștere bursieră de peste 2% datorită reducerii estimărilor legate de costurile pe care uraganul Irma le va provoca pentru această industrie.Reasigurătorii Beazly, Munich Re și Swiss au avut creșteri de circa 4%, în timp ce compania germană de reasigurări Hannover Re a urcat cu aproape 6%.

EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări!

“Vestea importantă este că uraganul Irma, deși devastator, nu a avut efectele catastrofale estimate anterior”, spune Colin Cieszynski, responsabil de strategie la CMC Markets, citat de MarketWatch.

Compania de modelare a riscului AIR Worldwide estimează costuri de până la 40 de miliarde de dolari pentru companiile de asigurări, în urma uraganului Irma. Scenariul negativ avut în vedere indica un cost de până la 100 de miliarde de dolari.

 Reducerea costurilor pentru companiile de asigurări din SUA antrenează o diminuare a costurilor pentru companiile de reasigurări din întreaga lume.

Avansul de astăzi al burselor europene este legat și de relaxarea investitorilor care se temeau de posibiltatea lansării unei noi rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord în weekendul care tocmai s-a încheiat.

În SUA, principalii indici bursieri avansează cu peste 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
uragan
irma
coreea de nord
racheta
asigurari
reasigurari
despagubiri
costuri