Top Factoring: Piața colectării de creanțe va crește cu cel puțin 8% anul acesta, până la 2,7 miliarde euro

Top Factoring: Piața colectării de creanțe va crește cu cel puțin 8% anul acesta, până la 2,7 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2016

Piața de recuperare creanțe va ajunge la 2,7 miliarde euro în 2016, în creștere cu cel puțin 8% față de anul trecut, având în vedere evoluția generală a pieței și valoarea portofoliilor ce urmează să fie scoase la vânzare, estimează directorul general al companiei Top Factoring, Cătălin Neagu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere evoluția din primul semestru, ne așteptăm ca piața să crească cu 200 milioane euro în 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro”, precizează Cătălin Neagu.

Una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanțe, Top Factoring a gestionat, în zece ani de activitate, un portofoliu de peste 5 milioane de creanțe și a recuperat peste 170 de milioane de euro pentru clienți, scrie News.ro.

Cea mai mare parte a business-ului companiei provine din recuperarea de creanțe neîncasate pentru clienți din banking și domeniul telecom, unde valoarea medie a creanțelor ajunge la 1.400 euro și respectiv 190 euro.

AfacerileTop Factoring s-au dublat în ultimii cinci ani, până la 5,6 milioane de euro. „Mizăm pe o creștere importantă și anul acesta având în vedere că am crescut capacitatea de procesare concomitent cu evoluția portofoliului de clienți”, a declarat Cătălin Neagu.

În cei 10 ani de activitate compania a colectat creanțe pentru mai mult de 500 de clienți din domeniul bancar, servicii de comunicație și utilități. Astăzi, în funcție de cota de piață, compania se clasează în topul primelor cinci companii de management și recuperare de creanțe din România, iar pentru a participa la licitațiile de vânzare a portofoliilor de valoare ridicată, în calitate de asset manager, r putea încheia acorduri strategice cu alte companii din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
top factoring
catalin neagu
recuperari creante