Trei luni consecutive de scăderi pe Wall Street, pentru prima dată de la debutul pandemiei

Trei luni consecutive de scăderi pe Wall Street, pentru prima dată de la debutul pandemiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 nov 2023
Acțiunile americane au crescut marți, recâștigând teren la sfârșitul unei luni nefaste, marcată de creșterea bruscă a dobânzilor la titlurile de stat.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Acțiunile au înregistrat însă a treia lună consecutivă de pierderi. Dow Jones și S&P 500 au scăzut în octombrie cu 1,% și, respectiv, 2,2%. Pentru ambii indici, aceasta a fost prima serie de trei luni de pierderi consecutive din martie 2020. Indicele Nasdaq, cu pondere mare a sectorulului tehnologic, a scăzut cu 2,8% în octombrie, înregistrând, de asemenea, a treia lună negativă consecutivă.
Banca Centrală a Elveției raportează pierderi trimestriale semnificative CITEȘTE ȘI Banca Centrală a Elveției raportează pierderi trimestriale semnificative

Marți, indicele S&P 500 a urcat cu 0,65%, până la 4.193,8 puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite a adăugat 0,48%. Dow Jones a crescut cu 0,38%, la 33.052,87 puncte. Sectorul imobiliar și cel financiar au avut performanțe superioare în S&P 500, sectoarele fiind în creștere cu 2% și, respectiv, 1,1%. 

Caterpillar a scăzut cu peste 6% după ce producătorul de echipamente de construcții a declarat că veniturile sale din trimestrul al patrulea vor fi doar "ușor" mai mari decât în perioada similară a anului trecut. 
 
Pierderile din luna octombrie vin pe fondul unei creșteri rapide a randamentelor titlurilot de Trezorerie. Randamentul de referință al titlurilor Trezoreriei americane pe 10 ani a depășit nivelul cheie de 5% pentru prima dată din 2007. Creșterea este atribuită mai multor factori, inclusiv îngrijorarea că Rezerva Federală va menține ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua