UBS a rămas cea mai mare bancă privată din lume în 2015

UBS a rămas cea mai mare bancă privată din lume în 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2016

UBS și-a păstrat poziția de cea mai mare bancă privată din lume în 2015, cu active de 1.737,5 miliarde de dolari în administrare, cu aproape 300 de miliarde de dolari mai mult față de Bank of America Merrill Lynch, care a urcat pe locul al doilea, devansând Morgan Stanley, potrivit unui studiu publicat joi de firma de consultanță Scorpio Partnership, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UBS, cea mai mare bancă din Elveția, a înregistrat anul trecut o scădere de 1% a activelor administrate, în timp ce activele Bank of America Merrill Lynch s-au redus cu 2%, iar cele ale Morgan Stanley cu 2,8%, scrie News.ro.

La nivelul industriei, activele aflate în administrare au scăzut cu 1%, din cauza încetinirii activităților piețelor emergente, a volatilității crescute și a ezitărilor clienților, se arată în studiu.

Intrările nete de fonduri noi, care sunt un indicator important al profiturilor viitoare în administrarea activelor, au scăzut cu 6,9%, la nivelul pieței.

Pentru primele 25 de bănci mari, declinul activelor administrate a fost mai accentuat, chiar dacă intrările de fonduri noi au crescut cu o treime.

Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative? CITEȘTE ȘI Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative?

”În ultimă instanță, liderii din piață s-au concentrat agresiv pe îmbunătățirea eficienței costurilor, în modele operaționale, pentru a depăși această perioadă dificilă”, a declarat Sebastian Dovey, director partener la Scorpio.

Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveția, a consemnat o scădere de 7,2% a activelor administrate, la 687,3 miliarde de dolari, coborând în urma Morgan Stanley.

Cu mai puțin de jumătate din activele administrate de Morgan Stanley, Credit Suisse ar trebui să își majoreze portofoliul cu 750 de miliarde de dolari pentru a intra în top trei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
cea mai mare banca din lume