UBS va revizui conducerea Credit Suisse

UBS va revizui conducerea Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

UBS Group AG a anunțat că directorul general Credit Suisse Group AG, Ulrich Koerner, va rămâne într-o funcție de conducere, după finalizarea preluării rivalului elvețian, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțând revizuirea conducerii, UBS l-a promovat de asemenea pe Todd Tuckner în funcția de director financiar, acesta o va înlocui pe Sarah Youngwood, care a decis să-și părăsească poziția după finalizarea preluării, scrie Agerpres.

Liechtenstein ar putea permite plățile în bitcoin pentru anumite servicii de stat CITEȘTE ȘI Liechtenstein ar putea permite plățile în bitcoin pentru anumite servicii de stat

UBS a anunțat în martie că va plăti trei miliarde de franci elvețieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacția urmând să se încheie până la finalul lui 2023.

Pe lângă Koerner, care timp de un deceniu a lucrat la UBS, înainte de a reveni la Credit Suisse în 2021, directorul general alUBS, Sergio Ermotti, se bazează pe șefii UBS pentru a integra directorii de la Credit Suisse. Presa a speculat că unii bancheri de la Credit Suisse vor avea funcții de conducere în noua entitate.

Comentând viitorul rol al lui Koerner, UBS a precizat că acesta va răspunde de continuitatea operațională a Credit Suisse și se va concentra pe clienți, în timp ce va sprijini integrarea.

Membrii Comitetului executiv al Credit Suisse vor răspunde atât în fața colegilor de la UBS cât și față de Koerner. Nu se știe dacă acesta va rămâne după finalizarea preluării.

AFI Cotroceni își extinde portofoliul de chiriași CITEȘTE ȘI AFI Cotroceni își extinde portofoliul de chiriași

UBS a reiterat că va evalua toate opțiunile pentru afacerea Credit Suisse - care se concentrează în prezent pe gestionarea averii, produse bancare comerciale și investiții bancare - "și va anunța rezultatele în următoarele luni".

După finalizarea juridică a tranzacției, UBS Group AG va gestiona două companii separate - UBS AG și Credit Suisse AG - printr-un proces de integrare care ar putea dura trei-patru ani, a anunțat UBS. În această perioadă, fiecare instituție va avea propriile subsidiare și sucursale

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse