UniCredit îl numește în funcția de director general pe fostul șef al diviziei de investiții de la UBS

UniCredit îl numește în funcția de director general pe fostul șef al diviziei de investiții de la UBS
scris 27 ian 2021

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, îl va numi director general pe Andrea Orcel, fostul șef al diviziei de investiții al grupului elvețian UBS AG, a anunțat marți Reuters, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Orcel, în vârstă de 57, a plecat în 2018 de la UBS pentru a prelua conducerea băncii spaniole Santander. Acesta și-a retras oferta pentru postul de director general, ceea ce l-a determinat pe Orcel să ceară despăgubiri de 112 milioane de euro, scrie Agerpres.

Verdict din zona fondurilor de pensii românești: Suntem într-o bulă speculativă; bursa americană este decuplată de economia reală CITEȘTE ȘI Verdict din zona fondurilor de pensii românești: Suntem într-o bulă speculativă; bursa americană este decuplată de economia reală

Așteptata numire a lui Orcel vine într-un moment crucial pentru UniCredit, care negociază cu Guvernul italian posibila achiziționare a băncii de stat Monte dei Paschi.

UniCredit este în căutarea unui nou șef, după ce, anul trecut, directorul general Jean Pierre Mustier, a anunțat că va demisiona în aprilie 2021, în urma divergențelor cu Board-ul privind strategia grupului bancar italian. Anunțul a dus la scăderea semnificativă a acțiunilor, din cauza îngrijorărilor că UniCredit se va abate de la politica directorului general de a prioritiza creșterea remunerației pentru acționari în loc de fuziuni și achiziții (M&A).

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
andrea orcel