UPDATE: Bursele europene scad cu aproape 9%, la minimul din 2012. Și în SUA, contractele futures prevestesc o nouă ședință roșie

UPDATE: Bursele europene scad cu aproape 9%, la minimul din 2012. Și în SUA, contractele futures prevestesc o nouă ședință roșie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mar 2020

UPDATE: Declinul burselor europene s-a adâncit după primele tranzacții din ședința de luni, depășind 8,5%. Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât, astfel, la cel mai redus nivel din toamna anului 2012.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CAC 40 (Paris) scade cu 9,6%, DAX (Frankfurt) pierde 8%, iar FTSE, 100, 6,6%.

Știre inițială:

Bursele europene au dechis în declin ședința de luni, în pofida intervențiilor băncilor centrale din SUA și Japonia, menite să limiteze efectele economico-financiare ale crizei generate de coronavirus.

Indicele pan-european Stoxx 600 scade cu 5%, la cel mai redus nivel din 2013.

De asemenea, indicii futures americani au scăzut cu până la 5%, iar mecanismul pieței a declanșat blocarea tranzacțiilor, ceea ce indică că bursa din SUA va începe ședința pe roșu, în pofida reducerii dobânzii de către Fed.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a înregistrat un declin de 3,4%, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu 2,4%, iar acțiunile din Shenzen au pierdut 3,5%.

Panica se menține și piețele reacționează slab la stimulul monetar. Contractele futures pe indicii americani scad cu 5%, iar mecanismele pieței îi opresc CITEȘTE ȘI Panica se menține și piețele reacționează slab la stimulul monetar. Contractele futures pe indicii americani scad cu 5%, iar mecanismele pieței îi opresc

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a pierdut 2,46%.

Indicele australian S&P/ASX 200 a înregistrat o scădere de 9,7%.

Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunțat, duminică, după o ședință de urgență, o tăiere puternică a dobânzii de referință, la 0-0,25%, de la 1-1,25%.

De asemenea, lansează un program masiv de relaxare cantitativă de 700 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
stoxx 600
fed
futures
burse