Urmările atentatelor din Paris: Acțiunile companiilor europene din turism și transporturi au scăzut, iar euro s-a depreciat față de dolar

Urmările atentatelor din Paris: Acțiunile companiilor europene din turism și transporturi au scăzut, iar euro s-a depreciat față de dolar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 nov 2015

Acțiunile companiilor din turism și transporturi au înregistrat, în general, evoluții negative pe bursele europene luni, prima zi de tranzacționare după atentatele teroriste care au avut loc vineri în Paris, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, cursul euro/dolar a scăzut cu 0,3%, la 1,0740 dolari pentru un euro, aproape de minimul ultimelor șase luni și jumătate, de 1,0674 dolari pe unitate, potrivit Reuters.

Față de yenul japonez, euro s-a depreciat la 130,66 yeni pe unitate, cel mai adus nivel după  luna aprilie.

Acțiunile grupului Aeroports de Paris, operatorul aeroportului Charles de Gaulle, au înregistrat un declin de 5,8%, iar Eurotunnel, care administrează tunelul dintre Marea Britanie de Franța, a consemnat o scădere de 4,1%.

Titlurile International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, au coborât cu 2,3%, cele ale Ryanair Holdings cu 3,7%, iar acțiunile Lufthansa cu 2,4%.

Indicele Stoxx Europe 600 a înregistrat un declin de circa 0,2% la începutul ședinței de tranzacționare, dar ulterior a recuperat scăderea. La Paris, indicele CAC 40 a scăzut cu până la 0,3%.

Acțiunile AccorHotels, care deține și Ibis, au scăzut cu 5,8%.

În Marea Britanie, indicele FTSE 100 era în creștere cu 0,3%, dar acțiunile din turism au înregistrat scăderi. Spre exemplu, acțiunile grupului InterContinental Hotels, care include Crowe Plaza și Holiday Inn, au scăzut cu 2,15%.

132 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite în atacurile teroriste de vineri seară, revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

viewscnt
Afla mai multe despre
atentate
bursa
actiuni
turism
eur/usd
paris