Valoarea totală a criptomonedelor a depășit 160 de miliarde de dolari, un nou nivel record. Bitcoin, cea mai populară astfel de monedă, a atins 4.700 dolari, maxim istoric

Valoarea totală a criptomonedelor a depășit 160 de miliarde de dolari, un nou nivel record. Bitcoin, cea mai populară astfel de monedă, a atins 4.700 dolari, maxim istoric
scris 29 aug 2017

Valoarea totală a criptomonedelor existente pe piață a urcat astăzi la circa 164 de miliarde de dolari după ce ieri a atins, în premieră, pragul de 160 de miliarde de dolari, arată datele coinmarketcap.com. Evoluția este dictată de avansul puternic al celor mai populare monede digitale, bitcoin și ethereum.

Moneda bitcoin a urcat astăzi, pentru prima dată, la circa 4.700 de dolari pe unitate. Evoluția de astăzi a bitcoin este influențată și de aversiunea la risc de pe piețele internaționale după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, care a survolat nordul Japoniei. În pofida volatilității ridicate, unii investitori văd monedele digitale, în special bitcoin, ca un activ de refugiu.

Bitcoin a crescut spectaculos în ultima perioadă, fiind acum de aproape 5 ori mai valoroasă față de începutul anului. De la începutul lunii, bitcoin a urcat cu circa 60%.

Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie CITEȘTE ȘI Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie

La jumătatea lunii august, bitcoin depășea în premieră pragul psihologic de 4.000 de dolari pe unitate, inclusiv pe fondul reducerii timpului necesar pentru tranzacții.

Bitcoin a început anul curent în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. La începutul anului 2016, bitcoin era tranzacționată pentru doar 435 de dolari pe unitate.

Ethereum, a doua monedă în funcție de capitalizare, se tranzacționează pentru circa 367 dolari pe unitate, în creștere cu circa 5% față de ieri, aproape de maximul istoric de circa 380 dolari, atins în această vară.

Autoritățile de reglementare și analiștii avertizează însă cu privire la volatilitatea extrem de ridicată a monedelor virtuale și a riscurilor la care se expun investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ethereum
moneda digitala
bitcoin
ethereum
valoare