VIDEO Dogecoin s-a prăbușit brusc puternic, după glume la TV ale lui Elon Musk

VIDEO Dogecoin s-a prăbușit brusc puternic, după glume la TV ale lui Elon Musk

Foto: Anarami/Flickr

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2021

Criptomoneda Dogecoin, care cunoscuse o ascensiune uimitoare în ultimele zile, s-a prăbușit brusc, cu peste 30%, duminică, imediat după apariția miliardarului Elon Musk la show-ul TV Saturday Night Live din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dogecoin a coborât până la 43 de cenți, iar apoi a mai urcat până la 48-50 de cenți, la ora transmiterii acestei știri. Pierderea de valoare înregistrată în ultimele 24 de ore era de 31,5%, duminică, în jurul orei 18.00, conform Coindesk, dar dogecoin revenea totuși pe o ușoară creștere, arată StartupCafe.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

De luni până vineri, înainte de show-ul în care Musk avea să fie „gazdă”, dogecoin a crescut de la 38 de cenți la 72 de cenți. Vineri, creșterea dogecoin era de 26000% față de nivelul de acum 6 luni, conform CNBC. Vineri, cu o zi înainte de difuzarea show-ului, Musk a postat pe Twitter un mesaj în care făcea apel la precauție în cumpărarea criptomonedelor.

„Criptomonedele sunt promițătoare, dar vă rog să investiți cu precauție”, a scris vineri Elon Musk pe Twitter.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În show-ul TV de comedie, șeful Tesla și SpaceX a dat dovadă de autoironie și a luat în derândere și dogecoin, pe care - jucând rolul unui expert cripto fictiv, Lloyd Ostertag - l-a numit, la un moment dat, „o șemecherie” (a hustle).

Șeful Tesla, Elon Musk, care și-a luat titlul de “Technoking of Tesla” după ce producătorul auto a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, s-a autointitulat “tatăl” monedei (Dogefather) într-un mesaj pe Twitter. Musk a sugerat că ar putea face referire la Dogecoin în cadrul emisiunii Saturday Nigtht Live (SNL) din 8 mai.

Prețul Dogecoin a urcat atunci cu până la 26% în urma mesajului, până la un maxim intraday de 0,3417 dolari/unitate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. A fost creată în 2013 de programatorii americani Billy Markus și Jackson Palmer, ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin. Sigla monedei este reprezentată de un câine din rasa Shibu Inu devenit faimos pe internet cu ajutorul meme-ului Doge.

Capitalizarea monedelor Dogecoin aflate în circulație se ridică în prezent la 39,5 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

viewscnt
Afla mai multe despre
dogecoin
elon musk
capitalizare dogecoin
tesla
bitcoin