VIG a înregistrat în primul trimestru o scădere a subscrierilor cu 7,5% în România, la 131,6 milioane euro

VIG a înregistrat în primul trimestru o scădere a subscrierilor cu 7,5% în România, la 131,6 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2017

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieței românești de asigurări, a înregistrat o scădere a primelor brute subscrise în România cu 7,5% față de aceeași perioadă din 2016, până la 131,6 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate marți de grup, care motivează evoluția prin plafonarea tarifelor RCA, impusă în noiembrie 2016 de către guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vienna Insurance Group deține în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață. Anul trecut, VIG a preluat și AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viață.

Evoluția din primul trimestru vine după o creștere solidă subscrierilor VIG din România în 2016, cu  24,4% față de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, scrie News.ro.

”În România, plafonarea instituită de guvern pentru tarifele RCA a avut un impact negativ asupra evoluției primelor în ansamblu (-7,5%)”, se arată în comunicat.

Guvernul a plafonat, printr-o Ordonanță de Urgență, prețurile RCA în perioada 18 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, la presiunea patronatelor din transportul rutier.

Se înmulțesc cazurile în care angajații primesc bani de la companii pentru hărțuire la locul de muncă. După Orange, și Ericsson trebuie să plătească daune morale de 10.000 euro CITEȘTE ȘI Se înmulțesc cazurile în care angajații primesc bani de la companii pentru hărțuire la locul de muncă. După Orange, și Ericsson trebuie să plătească daune morale de 10.000 euro

Cu toate acestea, VIG a obținut pe piața românească, în primul trimestru, un profit înainte de taxe de 3,2 milioane euro, de peste două ori mai mare decât nivelul din primele trei luni ale anului trecut, de 1,5 milioane euro.

Rata netă combintă a scăzut în primul trimestru cu 4,7 puncte procentuale față de perioada echivalentă din 2016, până la 98,1%.

În 2016, grupul austriac a înregistrat în România un profit înainte de taxe de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015.

La nivelul întregului grup, volumul primelor brute subscrise a crescut în primul trimestru cu 0,5%, până la 2,72 miliarde euro.

Profitul net al VIG, la nivelul întregului grup, a crescut cu 27,6%, până la 87,6 milioane euro.

Pentru VIG, piața din România - pe care este lider detașat - este a cincea ca importanță pe care activează, după Austria, Cehia, Slovacia și Polonia, unde afacerile depășesc semnificativ nivelul de pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
vienna insurance group
asigurari