Wall Street a început trimestrul al doilea cu un declin al indicilor de peste 4%

Wall Street a început trimestrul al doilea cu un declin al indicilor de peste 4%
scris 2 apr 2020

Indicii bursieri de pe Wall Street au început miercuri trimestrul al doilea cu un declin de peste 4%, din cauza unui avertisment sumbru din partea administrației Trump, potrivit căruia bilanțul deceselor provocate de coronavirus ar putea fi de până la 200.000, investitorii încercând să se retragă către active sigure, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite au scăzut fiecare cu 4,4%, scrie News.ro.

Banca Națională a României recomandă băncilor să nu distribuie dividende. Acționarii trebuie să suporte o parte din șoc CITEȘTE ȘI Banca Națională a României recomandă băncilor să nu distribuie dividende. Acționarii trebuie să suporte o parte din șoc

În primele trei luni ale anului, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, în timp ce S&P 500 a consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008, pe fondul dovezilor tot mai clare referitoare la impactul economic al pandemiei de cronavirus.

Datele economice p au arătat că activitățile manufacturiere din Statele Unite s-au contractat sub așteptări în luna martie, dat perturmările provocate de pandemia de coronavirus au făcut ca noile comenzi primite de fabrici să atingă cel mai redus nivel din ultimii 11 ani, consolidând opinia economiștilor că ecomia americană este în recesiune.

De asemenea, oprirea activităților de către companii, în urma  măsurilor autorităților de a limita răspândirea coronavirusului a făcut ca numărul locurilor de muncă din sectorul privat să scadă în ultima lună cu 27.000, acesta fiind primul declin consemnat din sepembrie 2017, potrivit datelor publicate de ADP National Employment Report.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
wall street
bursa