Wall Street a închis în creștere, susținută de speranțele legate de rezultatele studiului clinic al Pfizer referitor la vaccinul pentru Covid-19

Wall Street a închis în creștere, susținută de speranțele legate de rezultatele studiului clinic al Pfizer referitor la vaccinul pentru Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2020

Indicele S&P 500 a închis luni în creștere, aproape de un nivel record, investitorii mizând că redeschiderea economiilor poate fi aproape, în urma primelor rezultate pozitive ale studiului clinic de fază finală al unui vaccin pentru Covid-19, publicat de grupul american Pfizer, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones Industrial Average a avansat cu 2,96%,  S&P 500 cu 1,26%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 1,37%, scrie News.ro.

Un tribunal german anulează obligativitea purtării măștii CITEȘTE ȘI Un tribunal german anulează obligativitea purtării măștii

Prețurile petrolului au crescut puternic și au susținut avansul titlurilor companiilor din sectorul energiei, în timp ce titlurile Trezoreriei americane au scăzut, după anunțul Pfizer și al companiei germane partenere BioNTech potrivit căruia vaccinul lor pentru noul coronavirus are o eficacitate de peste 90% în prevenirea Covid-19.

Informația de sâmbătă că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale americane a fost o confirmare a faptului că investitorii au luat deja în calcul acest lucru la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit analiștilor.

”Incertitudinile legate de alegeri rămân în oglinda retrovizoare. Acum avem această creștere a entuziasmului investitorilor după știrile referitoare la vaccin”, a declarat Michael Antonelli, analist la  Baird, în Milwaukee.

Indicele S&P pentru sectorul energiei a înregistrat cea mai mare creștere în rândul celor mai importante 11 sectoare economice, investitorii anticipând o creștere a cererii atunci când oamenii se vor obișnui cu ideea de a călători din nou, odată cu atenuarea crizei de sănătate.

Acțiunile bancare au urcat la rândul lor, ca și titlurile companiilor afectate de interdicțiile de călătorie și de carantine.

Indicele NYSE al companiilor aeriene a urcat cu 19%, iar titlurile Boeing au avansat cu 15%. Acțiunile operatorului de croaziere Carnival au crescut cu peste 32%.

În schimb, acțiunile din sectorul tehnologiei și cele ale companiilor care au obținut performanțe peste așteptări în timpul pandemiei au consemnat creșteri modeste sau au scăzut.

Acțiunile Netflix  și Amazon.com au scăzut, ca și titlurile Zoom Video și Peloton Interactive.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
vaccin